25n
Orgull
Orgull

La Comunitat incrementa un 6,8% el gasto turístico realizado por personas extranjeras durante los siete primeros meses de 2019

La llegada de turistas extranjeros hasta julio se ha incrementado un 3% con respecto al mismo periodo de 2018

GVA

La Comunitat incrementa un 6,8% el gasto turístico realizado por personas extranjeras durante los siete primeros meses de 2019
02/09/2019 -

La despesa de turistes estrangers en la Comunitat Valenciana va aconseguir 5.319,5 milions d’euros durant els primers set mesos de l’any, la qual cosa suposa un augment del 6,8% respecte al mateix període de 2018, segons les xifres proporcionades per l’enquesta Frontur-Egatur que ha publicat l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Aquesta enquesta mostra que, a més, l’arribada de turistes estrangers a la Comunitat Valenciana entre gener i juliol de 2019 s’ha incrementat un 3% respecte a les dades del mateix període de 2018.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat les dades de l’enquesta, “ja que mostren la fortalesa del sector turístic”, i ha recordat que “incrementar la rendibilitat és un dels nostres reptes, i aquests resultats ens animen a continuar treballant en l’estratègia que estem seguint per a aconseguir els objectius marcats”.

Francesc Colomer ha explicat que “continuarem gestionant amb responsabilitat la nostra capacitat de competir amb major qualitat, intel·ligència i diferenciació.” i ha afegit que “el nostre gran repte és diversificar productes, qualificar-nos, ser rellevants i posicionar-nos cada vegada millor en els mercats, perquè els turistes que ens visiten repetisquen visita també fora de la temporada alta”.

Així mateix, Colomer ha ressaltat “el gran esforç i treball del sector turístic” i ha incidit en “la capacitat de diversificació, d’innovació i de continuar fascinant per part del nostre sector turístic és molt important, i val la pena mostrar aqueix respecte col·lectiu”.

Respecte a les dades del mes de juliol, l’enquesta Frontur mostra que la Comunitat Valenciana va rebre un total d’1.247.582 turistes estrangers, un 10,2% més que en el mateix mes de 2018, per damunt de la mitjana nacional, que descendeix un -1,3%.

Durant el mes de juliol passat, els viatges de persones estrangeres per motiu de vacances han augmentat un 6,5% interanual, i també han crescut els viatges de negocis i per altres motius professionals un 127,5%.

Respecte a la despesa realitzada per turistes estrangers en la Comunitat durant el mes de juliol, cal destacar que ha aconseguit 1.368,5 milions d’euros, xifra que suposa un augment del 14,6% respecte al mateix mes de 2018, per damunt de la mitjana nacional (2%). Per mercats, la despesa del mercat britànic ha crescut un 7,6% interanual, el francés un 17,1% i l’alemany un 63%.

Resultats turistes estrangers fins a juliol 2019

La despesa realitzada per turistes estrangers en la Comunitat Valenciana durant els primers set mesos de l’any ha aconseguit els 5.319,5 milions d’euros, xifra que suposa un augment del 6,8% respecte al mateix període del passat any.

Respecte al nombre de turistes, durant els primers set mesos de 2019 la Comunitat ha rebut un total de 5.394.569 turistes, xifra que suposa un increment del 3% respecte a 2018.

Per mercats, pese al descens del principal mercat estranger per a la Comunitat, el mercat britànic (-1,3%), la resta de mercats prioritaris registren pujades interanuals.

Així, destaca la pujada del 13,8% de la despesa de francesos, que acumulen 649,3 milions d’euros fins a juliol; a més, l’arribada de francesos es va incrementar un 3,2% durant el període gener-juliol.

També, destaca el comportament del mercat alemany, que incrementa el nombre de turistes interanual (+27,1%) i la despesa que aquests han realitzat en aquest període (+29,7%).

Un altre mercat que destaca és l’italià, que s’incrementa un 10,1% en el nombre de turistes, i un 18,3% en la despesa que realitzen durant el període gener-juliol de 2019.

Durant el període gener-juliol de 2019, la despesa per viatge ha crescut un 3,7%. A més, la despesa mig diària ha ascendit a 109 euros, la qual cosa suposa 10,9 punts interanuals més que en el mateix període de l’any anterior.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =