25n
25N
25N

La Comunitat serà la segona en creixement aquest any

El PIB de la Comunitat i de Catalunya creixerà un 3,4%, sols per darrere de Madrid (3,6%)

La Comunitat serà la segona en creixement aquest any
03/11/2017 -

El Producte Interior Brut (PIB) de la Comunitat Valenciana creixerà un 3,4%, per damunt de la mitjana espanyola, que creixerà un 3,1%, segons dades del Centre de Predicció Econòmica (Ceprede). L’últim estudi de l’avanç regional del PIB d’aquest centre diu que la Comunitat serà la segona que més creixerà.

L’autonomia que lidera la recuperació és la de Madrid (3,6%), seguida de la valenciana i Catalunya (3,4%). Per darrere, Canàries (3,3%), Castella-la Manxa (3,3%) i Navarra (3,2%) . Aquestes són les sis comunitats que creixeran per damunt de la mitjana espanyola.

El conflicte a Catalunya és sens dubte un factor a estudiar en l’evolució econòmica. Des de l’organització han assegurat que “l’efecte esperat sobre l’economia nacional segueix sent molt reduït” enguany. “Una altra qüestió serà 2018”, afig.

Major creixement, però menor finançament estatal

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, va assegurar que la inversió estatal a la Comunitat per a 2018 creixeria un 0,83%, en termes absoluts, 84 milions d’euros. Soler va qualificar d'”impresentable” aquesta xifra perquè la mitjana d’aquest creixement en altres comunitats és de quasi el 4%.

D’altra banda, ho compara amb el creixement, perquè la Comunitat “creixerà més que altres comunitats”, però no ho farà de la mateixa forma el finançament estatal. Evidència, assegura, la situació d’infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 18 =