25n
25N
25N

La creació de noves empreses cau un 62,3% en la Comunitat Valenciana per l'impacte de la Covid-19

Les ampliacions de capital descendeixen un 56,4% i els concursos cauen un 84,3%, encara que caldrà esperar per a veure la seua evolució

La creació de noves empreses cau un 62,3% en la Comunitat Valenciana per l'impacte de la Covid-19
20/05/2020 -

L’impacte de l”estat d’alarma’ i la paralització de les activitats considerades no essencials establida per a frenar la propagació de la Covid-19 ha provocat que el nombre de noves empreses caiga un 62,3% en la Comunitat Valenciana. Així, si l’abril de 2019 es van constituir 951 societats, enguany el número a penes aconsegueix les 357.

Així i tot, la caiguda és inferior a la registrada a escala nacional, on la mitjana se situa en -72,1%, passant de 8.782 societats constituïdes a l’abril de l’any passat a 2.454 el mateix mes d’aquest 2020. En aquest temps de pandèmia, només sis comunitats presenten descensos menors que el valencià.

Aquestes són algunes de les conclusions que el Col·legi de Registradors recull en els seus informes trimestrals habituals de l’Estadística Mercantil i que ha decidit avançar atenent la “situació especial que viu el país”, per a reflectir alguns indicadors bàsics de confiança empresarial i de dificultats financeres de les societats.

Un altre indicador bàsic utilitzat sovint per a mesurar la confiança empresarial són les ampliacions de capital, ja que reflecteixen l’aposta dels propietaris sobre els seus projectes empresarials. En el cas valencià, el nombre d’operacions registrades descendeix un 56,4%, en passar de les 197 operacions d’abril de 2019 a les 86 d’ara. El descens continua sent inferior no obstant això al nacional, on la caiguda generalitzada aconsegueix el -61%.

Igual que ocorre amb les constitucions de noves societats, un total de catorze autonomies presenten descensos per damunt del 50%, la qual cosa dóna bona mostra de la situació que estem travessant.

ELS CONCURSOS CAEN UN 84,3%

El nombre de concursos de creditors comptabilitzats en la Comunitat Valenciana durant abril de 2020 es va reduir a huit. En relació amb el mateix mes de l’any anterior, on es van registrar 51 concursos, el descens supera el 84%. En aquest cas, la regió valenciana s’alinea amb la mitjana espanyola, on trobem un -84,8%.

La divisió entre concursos de creditors voluntaris i necessaris és similar en evolució en la Comunitat Valenciana. Mentre els voluntaris cauen un 83,3%, els necessaris baixen un 88,9%.

En qualsevol cas, cal recordar que l’RD 16/2020 de 28 d’abril amplia els terminis per a presentar concurs voluntari fins al 31 de desembre, impedint la presentació de concurs necessari fins llavors, per a ajudar a les empreses que presenten problemes financers temporals a conseqüència de l’aturada de l’activitat provocada per la pandèmia.

“Les dades del mes d’abril poden veure’s afectats per l’alentiment de les comunicacions internes pròpies del procés concursal durant l’inici de l’estat d’alarma. Caldrà esperar als mesos següents per a veure l’evolució real en aquest apartat, així com els efectes de les mesures legislatives adoptades sobre l’admissió a tràmit dels concursos”, apunta el Col·legi de Registradors en el seu informe.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

museo prehistoria