La Comunitat Valenciana supera els registres hotelers a l'estiu malgrat la DANA

Guardar

benidorm
benidorm

L'Associació Empresarial Hostalera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (HOSBEC) ha destacat aquest dimarts que la regió ha superat els registres hotelers de l'estiu de 2018 "malgrat un mes de setembre complicat" en el qual el temporal de 'gota freda' ha afectat però s'ha aconseguit mantenir els "bons resultats".

Així es desprén del monitor que publica BigDataHOSBEC, amb el resum de les dades turístiques més importants Hosbec del tercer trimestre de 2019, (juliol-setembre). El document visualitza les dades d'hotels dels principals punts turístics de la Comunitat i disposa d'Indicadors de Rendibilitat i es publiquen dades de ADR (Tarifa mitjana) i RevPAR (ingressos mitjans diaris per habitació disponible en només allotjament).

Segons aquest estudi, la Comunitat Valenciana en el seu conjunt creix a un ritme superior a la mitjana nacional i durant el tercer trimestre de l'any va incrementar tant el nombre de turistes (+3,8% fins a 3 milions) com el nombre de pernoctacions hoteleres (+1,2% fins a aconseguir 10,6 milions de pernoctacions).

Benidorm continua sent el principal contribuïdor a aquests resultats de la Comunitat, ja que només aquesta ciutat va generar més de 3,8 milions de pernoctacions hoteleres en aquests tres mesos d'estiu, 0,7% més que en el tercer trimestre de 2018. El municipi va guanyar un 7,2% en nombre de turistes (més de 740.000), i va registrar l'ocupació mitjana més alta de tota la Comunitat amb un 91,2% i l'estada més gran mitjana amb 5,2 dies.

La Costa Blanca en el seu conjunt va registrar prop de 6 milions de pernoctacions hoteleres (quasi el 60% de tota la Comunitat) amb una tendència d'"absoluta estabilitat" respecte a les dades de 2018.

La província de València va ser la zona més estable durant els mesos d'estiu, mantenint les xifres de 2018 i superant el milió de viatgers, que van realitzar 2,6 milions de pernoctacions hoteleres. La meitat d'aquestes pernoctacions van produir a la ciutat de València, que va superar els 1,3 milions de pernoctacions hoteleres en aquest tercer trimestre amb un creixement del 2,7%.

La província de Castelló va tancar el balanç del tercer trimestre també amb dades positives: més d'1,55 milions de pernoctacions hoteleres i un creixement del 4,6% en turistes. La ciutat de Castelló de la Plana, no obstant això, és l'únic punt turístic d'aquesta anàlisi que va patir una caiguda en el nombre de pernoctacions i només va superar el nombre de pernoctacions hoteleres durant el mes d'agost.

Per a Hosbec, l'"aposta per l'ocupació estable" en l'hoteleria valenciana es confirma per les dades estadístiques, ja que tots els punts turístics analitzats van incrementar l'ocupació vinculada al sector hoteler i els llocs de treball creats van créixer en aquest període de temporada alta, fins a aconseguir les 20.155 ocupacions en la Comunitat (+5,8%).

G20 RÀNQUING

Benidorm ocupa el 5é lloc en el rànquing espanyol de destinacions turístiques amb major nombre de pernoctacions hoteleres, només superat per Barcelona, Madrid, Calvià i Palma.

València escala també posicions i consolida la seua presència en aquest rànquing en la posició 17a amb recorregut de futur per a continuar posicionant-se com a destinació de referència en el turisme.

Si s'analitza el percentatge mitjà d'ocupació hotelera durant els tres mesos d'estiu, Benidorm ocupa el tercer lloc, amb un 91,2% d'ocupació, només superat per Cambrils i Benalmàdena. Gandia també és una de les destinacions més populars quant a ocupació i ocupa en posat número 11. En aquest rànquing format per 20 punts turístics espanyols també es troben les ciutats d'Alacant (lloc 18) i València (lloc 19).

INDICADORS DE RENDIBILITAT

En matèria econòmica, la Comunitat va registrar uns ingressos per habitació disponible tres euros més baixos que la mitjana nacional (75,64 euros enfront de 78,71 euros) i està a la cua de les comunitats turísticament rellevants: Andalusia té un RevPar de 82,05 euros, Balears de 111,06 euros, Canàries de 81,16 euros, Catalunya de 86,64 euros. Fins i tot Madrid i País Basc superen a la Comunitat Valenciana en ingressos hotelers mitjans.

La ciutat de Gandia és, sens dubte, la regió de la Comunitat que va registrar els millors resultats, ja que el seu ADR és el més alt: 126,41 euros, i el seu RevPar (110,26 euros) li va situar molt per damunt de la mitjana nacional. Destaca la dada d'ADR de les províncies de Castelló i València, que van créixer respecte al mateix trimestre de 2018, mentre que a la província d'Alacant va ocórrer el contrari.

Destacats