25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana podria perllongar la temporada turística alta

Un estudi aconsella l’augment de la temporada alta per les elevades temperatures causades pel canvi climàtic

La Comunitat Valenciana podria perllongar la temporada turística alta
12/12/2017 -

L’Agència Valenciana de Turisme i professors de Geografia de la Universitat d’Alacant han elaborat l’estudi ‘Activitat Turística i Canvi Climàtic a la Comunitat Valenciana’, que s’ha centrat a realitzar un diagnòstic sobre la situació actual per a, d’aquesta manera, oferir propostes d’actuació en el sector del turisme, entre les quals, sens dubte, destaca la proposta d’ampliar la temporada alta turística, a causa del canvi climàtic i, per tant, a l’augment de temperatures.

Aquest estudi confirma que les temperatures en la Comunitat Valencià han augmentat un 0.7 graus, així com les nits tropicals, que han provocat un lleuger descens de les pluges, encara que bé és cert que l’estudi ha revelat que en les comarques de La Safor i La Marina sí que segueixen mantenint el seu nivell de precipitacions. Davant aquestes dades, s’ha aconsellat, a les administracions, empreses i agents socials relacionades amb el turisme, que la temporada alta es perllongue des de primavera fins al mes d’octubre.

Així mateix, també s’han proposat una altra sèrie d’accions com condicionar els establiments turístics i els habitatges a la situació actual, és a dir, a les altes temperatures i a l’elevada humitat, tant diürna com a nocturna, que es viu a la Comunitat Valenciana durant aquest període.

D’altra banda, l’estudi suggereix la necessitat de dissenyar uns bons sistemes de proveïment d’aigua, així com la necessitat de modificar els protocols de protecció civil i sanitat pública, ja que asseguren que s’alteraran els calendaris de risc, és a dir, que es produiran més tempestes i pluges intenses per la presència d’aigües càlides en el Mediterrani occidental, però també per a suportar l’augment d’extrems atmosfèrics, com a ones de calor.

Aplicació de l’estudi

Raquel Huete, Directora General de Turisme, ha donat valor a les conclusions presentades en l’estudi ‘Activitat Turística i Canvi Climàtic a la Comunitat Valenciana’ per a desenvolupar un turisme més sostenible i responsable. Així mateix, ha assegurat que aquestes accions es traslladaran a la Comissió Interdepartamental de Prevenció davant el Canvi Climàtic de la Generalitat per a l’elaboració de l’Estratègia Valenciana davant el Canvi Climàtic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + cinc =

bombers
Valencia activa