25n
25N
25N

La Comunitat augmenta fins a 54 les platges de qualitat turística i és la segona amb més banderes

Un total de 281 platges i 24 instal·lacions nàutiques-ports esportius rebran aquest estiu les banderes ‘Q’ de qualitat turística

La Comunitat augmenta fins a 54 les platges de qualitat turística i és la segona amb més banderes
22/06/2019 -

La Comunitat Valenciana ha augmentat fins a 54 les platges amb la ‘Q’ de qualitat turística que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) cada any, un distintiu que també han aconseguit quatre ports esportius d’aquesta autonomia. D’aquesta forma, la regió valenciana és la segona de tota Espanya a aconseguir un major nombre de banderes.

Aquest distintiu certifica que les platges compleixen amb “exigents criteris de qualitat, seguretat, rigorositat i professionalitat en la gestió i en els serveis que ofereixen”, ha assenyalat l’ICTE en un comunicat.

Un total de 281 platges i 24 instal·lacions nàutiques-ports esportius rebran aquest estiu les banderes ‘Q’ de qualitat turística. En total, aquest estiu ha rebut aquesta certificació 45 platges més, amb un augment del 13,5 per cent, i tres ports nàutics més respecte al passat any, un total de 36 estendards més –un 14% més–.

Les banderes han sigut lliuraments en un acte presidit per la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto; la secretària d’estat de Turisme, Isabel Oliver; i el president de l’ICTE, Miguel Mirones, als representants dels municipis i institucions que han aconseguit el distintiu.

Igual que en 2018, Andalusia lidera aquest rànquing amb 108 platges certificades, seguides de la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia (40), Balears (22 platges) i Galícia (21 platges).

Del seu costat, Catalunya ha rebut 15 certificacions, Cantàbria 11, Astúries 6, Ceuta 2 i, tancant la llista, País Basc i Canàries lluiran una bandera ‘Q’ cadascuna aquest estiu.

Enguany, pràcticament totes les CC.AA. amb costa han augmentat les seues certificacions i nombre de banderes ‘Q’ de qualitat. A més, s’ha unit Canàries amb una bandera, encara que Melilla l’ha perduda.

D’altra banda, Espanya ha obtingut un total de 669 ‘Banderes Blaves’ (566 platges, 98 ports esportius i a cinc embarcacions turístiques) en 2019 que onejaran des de juny en el litoral, la qual cosa suposa un descens de 28 respecte a les 696 registrades l’any passat.

En aquest cas, la Comunitat Valenciana és la més beneficiada en el nombre de platges i ports premiats amb ‘Banderes blaves’ amb 150, seguida de Catalunya (120), Galícia (119) i Andalusia (98).

“RESPONSABILITAT PAISATGÍSTICA I MEDIAMBIENTAL”

Durant el lliurament, Maroto ha manifestat que la qualitat “és una característica bàsica i identitària” del turisme espanyol, una de les seues fortaleses al costat del clima, la seguretat i els serveis. En el cas concret del litoral, ha assenyalat que és “d’allò més reconegut pels qui ens visiten” i per això ha valorat que calga considerar la “responsabilitat paisatgística i mediambiental” perquè un turisme sostenible ajuda a millorar els valors naturals i diferencials del turisme.
Des que l’ICTE va començar a entregar aquestes certificacions ha augmentat “significativament” el nombre de platges que la reben, des de les 13 de 2004 fins a les 283 d’enguany, com ha destacat Oliver, que ha destacat la importància de conservar l’atractiu dels més de 8.000 quilòmetres de costa espanyola.

La secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, ha indicat que la Bandera ‘Q’ de qualitat és necessària per a mantenir la competitivitat i la qualitat de tota la cadena de valor que ofereix Espanya com a destinació. A més, ha lloat que aquest distintiu anime a les administracions i entitats que la reben a esforçar-se per a mantenir i augmentar la qualitat del que ofereixen.

SEGMENTAR LA PROMOCIÓ “PERJUDICA A TOTS”

Per part seua, Tafaners ha fet un balanç “molt positiu” de l’evolució de les Banderes ‘Q’ de qualitat a les platges espanyoles, unes dades “molt importants” i que cal valorar en un moment en el qual es debat entre la qualitat “com a model de gestió o del segment de luxe”.

En la seua opinió, certificar i posar en valor la qualitat de les platges és fonamental perquè a elles pot accedir “tothom”, independentment de la seua condició econòmica, i els qui les gestionen estan “obligats a prestar uns serveis adequat”.

A més, ha fet referència als qui estan qüestionant la ‘Q’ de qualitat obviant que hi ha més de 8.000 empreses que han participat, que és una de les poques competències que té el Govern en matèria de qualitat i de competència internacional”, que suposa “un esforç comú” que, si desapareix, el turisme espanyol “caurà en 17 estratègies de promoció diferents, 17 marques diferents i 17 ensenyes en el mercat internacional”, en referència a cadascuna de les comunitats autònomes, la qual cosa “perjudicarà a tots”.

En aquesta mateixa línia, el president de l’ICTE ha desenvolupat la seua opinió que el programa de vacances de l’Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) deixe de ser competència del Govern central i acabe passant a les administracions de les comunitats autònomes, la qual cosa suposa “garantir la desaparició del programa a curt termini”, per la qual cosa ha demanat “reflexió i serenitat a l’hora de generar debats que puguen perjudicar moltes empreses del sector turístic espanyol”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + dinou =

art en blanc
ruta del grial massamagrell