25n
Orgull
Orgull

Compromís veu "deslleial" que el PSOE òbriga el debat dels peatges blans: "Pagarem als qui fa 50 anys que ens estafen"

Compromís veu "deslleial" que el PSOE òbriga el debat dels peatges blans: "Pagarem als qui fa 50 anys que ens estafen"
16/08/2019 -

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha remarcat que obrir el debat, per part del PSOE, sobre la imposició de peatges simbòlics o blans en les autovies, justament ara amb la finalització dels peatges de l’AP7 és “directament deslleial cap als valencians”. “Continuarem pagant els de sempre, als quals porten 50 anys estafant-nos”, ha denunciat.

Així s’ha expressat Mulet en un comunicat de la coalició, després del plantejament per part del ministre de Foment, José Luis Ábalos, sobre un possible debat per al cobrament d’un peatge “simbòlic” en les autovies espanyoles.

En aquest context, Mulet ha assenyalat que aqueix debat “han tingut 50 anys per a obrir-lo, els mateixos que han passat des que estem pagant injustament un peatge per l’AP7, mentre els nostres diners es destinava a fer autovies per tota la geografia de l’Estat, les quals no tenen quasi ús i hem mantingut any rere any amb els nostres impostos”.

“Òbviament, obrir l’assumpte no és innocent, saben perfectament que l’AP7 serà l’autovia de més ús de tot l’Estat i, mentre les de bona part de l’Estat són deficitàries, ara amb un peatge bla continuarem pagant els de sempre, als quals porten 50 anys estafant-nos”, ha denunciat Mulet.

El senador de Compromís ha afirmat que el PSOE “torna a mostrar el menyspreu sense complexos” cap als valencians. “En 1986 finalitzava el peatge, i va ser el Govern el PSOE a Madrid qui va decidir, a traïció, allargar-lo sense cap justificació, mentre es va dedicar a invertir en autovies gratuïtes sense ús”, ha apuntat.

“Ara, després de dècades de pressió ciutadana, no han pogut tornar a caure en la temptació de tornar a renovar la concessió, però ha de ser precisament ara quan comencen el debat sobre l’aplicació de peatges blans”, ha subratllat Mulet.

“EL TEMPS ENS DÓNA LA RAZÓN”

Així mateix, ha recalcat que des de la coalició al Senat han advertit d’aquesta opció. “Interpel·lem directament al Govern de Rajoy i al de Sánchez, i els dos ens van contestar igual, sense descartar aquesta opció i sense voler confirmar-la, cosa que per a nosaltres, desgraciadament, era suficient eloqüent, i ara el temps ens dóna la raó”, ha detallat.

“Les intencions del Govern del PSOE són continuar esprement els de sempre. De res ens val que, hipòcritament, els que ens han fet pagar injustament des de 1986, ens diguen que ara l’AP7 revertirà en l’Estat si, al mateix temps, planegen aplicar-li altres peatges o cànons pel seu ús”, ha sostingut.

En aquest sentit, ha expressat que s’haja de pagar per mantindre les autovies “es pot entendre”, però “que comencen a aplicar-lo on han gaudit dècades d’infraestructures gratis”.

“Als valencians que ens toque pagar quan s’hagen cobrat peatges simbòlics durant 50 anys als altres territoris, llavors la situació segurament serà una miqueta menys injusta. Fer-ho ara és riure’s de nou en la nostra cara”, ha assenyalat Mulet.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − tres =