25n
Orgull
Orgull

Compromís insistirà a coordinar les diputacions per a fer d'elles "administracions eficaces"

Compromís

Compromís insistirà a coordinar les diputacions per a fer d'elles "administracions eficaces"
15/04/2019 -

El cap de llista de Compromís a les Corts per Alacant, Aitana Mas, ha afirmat que l’objectiu de la coalició és coordinar a les diputacions fins a “convertir-les en administracions eficaces” i, a més, es promourà l'”agrupació d’entitats locals” per a “prioritzar la proximitat a la ciutadania” en la presa de decisions i en la prestació de serveis.

Mas s’ha pronunciat així durant una visita de campanya electoral a les localitats d’Onil i Ibi, on ha anunciat la voluntat de la coalició d’impulsar una reforma de la llei de règim local en el Congrés que permeta a cada autonomia eliminar les diputacions provincials i dissenyar la seua pròpia estructura de govern.

“Entretant, ens coordinarem amb les diputacions fins a convertir-les en administracions eficaces i continuarem promovent autonòmicament l’agrupació d’entitats locals com les comarques, les mancomunitats o les àrees metropolitanes prioritzant la proximitat a la ciutadania en la presa de decisions i l’eficiència en la prestació de serveis“, ha manifestat Mas, qui ha acudit a la Foia de Castalla, a la comarca de l’Alcoià, al costat del cap de llista al Congrés, Ignasi Candela, i el conseller i també candidat a les Corts, Rafa Climent.

Durant la seua visita a Ibi, l’exdirectora de Transparència ha recordat que els tràmits per a la construcció d’un centre de majors a la ciutat amb capacitat per a albergar a 90 persones podrien tindre molt més recorregut avançat si l’equip de govern de la Diputació d’Alacant s’haguera coordinat amb la Conselleria de Benestar Social.

“Però el president de la Diputació –el ‘popular’ César Sánchez–, es va passar més d’un any eludint la reunió de coordinació amb la Conselleria, igual que s’ha negat a participar en el Fons de Cooperació Autonòmic o la proposta que es va fer des de la secretària autonòmica d’Hisenda per a lluitar contra la fugida d’oficines bancàries del món rural”, ha indicat.

L’exdirectora de Transparència de la Generalitat Valenciana ha recordat que les Diputacions han desenvolupat línies d’actuació “pròpies i sense control” de l’administració autonòmica, “directament triada per la ciutadania al contrari que la Diputació”, la qual cosa ha afavorit “el clientelisme i la corrupció” d’aquests organismes.

“Es tracta de recollir aqueixa estructura i fer-la més útil i eficient per a la ciutadania, evitant desdoblegar funcions i el clientelisme del president de torn”, ha afegit Mas.

DESPOBLACIÓ

Mas ha escoltat a Onil i Ibi els missatges contra la despoblació que es viu en aquesta zona i ha insistit en la necessitat que els fons públics arriben als consistoris i siguen aquests els que decidisquen destinar-los a projectes que consideren més efectius a l’hora d’atraure o retenir població, ja siga mitjançant ajudes a la natalitat o al transport escolar o a centres mèdics.

Així mateix, la candidata ha apostat en paral·lel per desenvolupar l’Estratègia Valenciana de Desenvolupament Rural Sostenible amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida en el món rural, incrementant les rendes i llocs de treball, fomentant el treball autònom i la creació de pimes i cooperatives incorporant incentius fiscals, econòmics i millorant les dotacions i serveis públics, de comunicació i financers.

“Crearem un fons específic per a promoure el desenvolupament rural integral gestionat des de l’Agència Valenciana de Promoció Rural i Lluita contra el Despoblament”, ha mantingut Aitana Mas.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − deu =