25n
25N
25N

Compromís transformarà l’entorn de l’antic convent i Palleter en una zona enjardinada d’esplai

El Govern d’Isabel Martín planifica convertir la zona en un espai per a esport lliure, jocs infantils multi aventura i un espai per a esdeveniments

Compromís transformarà l’entorn de l’antic convent i Palleter en una zona enjardinada d’esplai
20/05/2019 -

Compromís projecta la reordenació dels 40.000 metres quadrats que envolten l’antic convent de Sant Joaquim per transformar-ho en zona enjardinada d’esplai. Es tracta d’una àmplia àrea que integraria la zona educativa del col·legi Jaume I, al costat de la ciutat esportiva del pròxim pavelló i pista d’atletisme, i la zona d’entreteniment al voltant de l’antic convent.

Entre els usos que es destinaran a la zona, s’estudia la instal·lació d’un espai de cal·listènia per a l’esport i entrenament lliure de joves i majors; un lloc per a la celebració oberta de concerts i esdeveniments; i una zona d’activitats infantils i multi aventura amb tirolina tal com han demanat reiteradament els xiquets i xiquetes als ‘Plens d’escoles’.

“Es tracta de posar en valor per al gaudiment del poble una àrea molt transitada tant per a les persones que passegen o realitzen esport, com per a qui es desplaça a peu o bicicleta als municipis veïns com Catarroja. A banda, tornaria a omplir de vida i activitat un punt que històricament ha tingut gran influència al marge esquerre del barranc de Xiva, quan el convent dels frares agustins era lloc de peregrinació en diumenges i festes”, explica l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín.

La reordenació d’aquest gran espai contempla una modificació del PGOU i diverses expropiacions, que, com les obres respectives, es realitzaria al llarg de diferents fases. Serà la continuació d’una llista d’actuacions a eixa zona del poble que va començar amb l’expropiació per 1,5 milions d’euros dels 19.000 metres quadrats on es construirà el futur pavelló esportiu i pista d’atletisme. Part d’aquesta reordenació estarà lligada a la urbanització de les unitats d’execucions 12 i 5 del polígon de la Pascualeta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + nou =