25n
25N
25N

Compromís registra en el Senat proposta per a l'AP7 i demana mesures urgents davant el caos de la CV10 i cv13

Mulet interpel·là ahir al Ministre Ábalos pels plans de futur i demana al PSOE dissipar dubtes i prendre decisions fermes.

Compromís registra en el Senat proposta per a l'AP7 i demana mesures urgents davant el caos de la CV10 i cv13
20/06/2018 -

El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha registrat avui una moció conseqüència d’interpel·lació en la Cambra Alta, que es debatrà directament en el pròxim Ple del Senat, sobre l’AP7. Aquesta s’ocasiona després de la interpel·lació que va tenir lloc ahir entre el parlamentari valencianista i el nou ministre de Foment, en la qual, segons el senador de Compromís, van quedar massa dubtes en l’aire”

Segons Mulet “estem a la porta de l’estiu, on la situació es desborda, i en punts com a Castelló amb el caos generat per la improvisació de les obres al mateix temps en la Cv10 o CV13, desviament aquest obligat de camions com a alternativa obligada a la N340. Per açò pensem que urgeix aplicar ja la gratuïtat de l’AP7 en tot el tram de la Plana Alta, estem parlant no únicament de molèsties per col·lapses i retards, sinó de múltiples accidents que es vénen produint aquests dies. No podem continuar així, i sempre en la resta d’Espanya, en casos semblants, Foment ha actuat amb mesures que sempre han consistit en la gratuïtat encara que siga temporal de les autopistes de peatge”
La proposta de Compromís, a més d’exigir aquesta mesura, compta amb cinc punts:

-No realitzar nous tràmits normatius i administratius que permeten una nova pròrroga de la gestió de l’AP-7 i garantir la seua gratuïtat una vegada extingit el contracte de concessió, i que es manifeste de manera clara i taxativa que el Govern no va prorrogar l’explotació privada de l’en cap concepte .

-Garantir que, una vegada rescatada la gestió pública de l’AP-7, no es va a aplicar cap nou cànon, eurovinyeta, peatge bla o en l’ombra, compensació econòmica pel seu manteniment a les mans de concessions, etc, ni forma de gestió, explotació, manteniment, que no siga de la purament pública i amb càrrec a l’administració general de l’Estat.

-Exigir a l’empresa concessionària de l’AP7 el lliurament de la mateixa a la fi de 2019 en òptimes condicions de conservació i manteniment. 


-Rescatar de manera immediata i sense esperes per fi de la concessió de l’autopista AP-7 entre Tarragona-Alacant, amb especial urgència en aquells trams on puga actuar de ronda de circumval·lació i en aquells trams que siguen necessaris per a reduir l’elevada sinistralitat i l’alta intensitat de tràfic de la N-332 i N-340 que discorren paral·leles a aquesta autopista o que travessen poblacions on no es realitza el desdoblament de la citada carretera ( com és el cas esmentat de la CV10 i CV13 en la Plana Alta)
-Redactar per part de l’Administració General de l’Estat, de forma urgent projectes que permeten als municipis afectats pel traçat de l’AP-7 dins del seu terme municipal, dotar-se d’una connexió d’enllaç amb el vial.

Mulet va recordar ahir a Ábalos que compten amb els cent dies de cortesia parlamentària exigible, però no amb cap xec en blanc ” esperem que quan controle totes les regnes de Foment, actue amb urgència, nosaltres anem a recordar-li-ho i exigir-li tots els dies, que actue, no ens basten bones paraules, volem fets, ja”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − set =

torrent