25n
25N
25N

Compromís reivindica ampliar i electrificar la xarxa de Rodalia valenciana, que pateix "el pitjor servei de l'estat"

Compromís reivindica ampliar i electrificar la xarxa de Rodalia valenciana, que pateix "el pitjor servei de l'estat"
02/06/2021 -

Compromís ha proposat ampliar i electrificar la xarxa de Rodalia valenciana, que consideren que pateix el “pitjor servei de tot l’estat” que obliga els ciutadans a perdre “milers d’hores” per retards al “tren de cada dia” que està “abandonat”.

Així ho han explicat el diputat en el Congrés, Joan Baldoví; el senador, Carles Mulet, i la diputada en Corts Papi Robles en una roda de premsa enfront de l’Estació del Nord de València, on han denunciat que Adif els ha “cancel·lat” la campanya.

Segons ha criticat Mulet, havien contractat 27 espais publicitaris en estacions de tot el territori, però aquest dilluns, quan havia d’iniciar-se, no se’ls va autoritzar. Ara estan plantejant utilitzar ‘mupis’ fora de les estacions o en la seua rodalia.

Amb la campanya, la formació demana la transferència del servei de Rodalia a la Comunitat Valenciana i els fons per a gestionar-lo; la baixada del preu dels bitllets, la unificació de tots els títols en una única targeta i una xarxa “competitiva” on els trajectes amb tren igualen o milloren el temps de desplaçament amb cotxe.

Per a això, demanen electrificar i duplicar totes les línies “allí on no hi haja un risc ambiental o impediment geogràfic”. També han demanat una llei estatal de finançament de transport públic en Rodalia “no depenga del govern de torn” i una “compensació pels anys d’abandó de les rodalies”.

La coalició proposa crear noves línies i allargar unes altres ja existents. Així, demanen que els serveis entre Castelló i Tortosa siguen una línia nova; ampliar la C-5 de Caudiel a Barraques; la C-3 d’Utiel a Camporrobles i que la C-2 passe a connectar València i Alacant per l’interior.

Aquesta seria una de les tres connexions de les dues capitals per ferrocarril, plantegen allargar la línia de Xàtiva i Alcoi fins a Alacant, i la posada en marxa del tren de la Costa, per les Marines. També plantegen una línia que connecte Caudete i Villena amb Elx i Santa Pola, i una altra d’Alacant a Torrevella per Elx i Almoradí.

Segons ha explicat Robles, proposaran un nou nucli de Rodalia a Castelló diferenciat del de València, amb la fi de poder estendre el servei de rodalia fins a Vinaròs i fins a Tortosa, connectant els municipis als quals ara mateix la connexió només és possible en Mitjana distància (MD). També han defensat la recuperació de la via entre Carcaixent i Dénia que permeta un servei entre aquesta ciutat i Xàtiva.

A més, veuen “imprescindible” recuperar la connexió ferroviària amb Torrevella, únic municipi valencià de més de 100.000 habitants sense connexió ferroviària, i la comunicació de Santa Pola i Elx amb els municipis del Vinalopó”.

1 CÈNTIM D’INVERSIÓ PER USUARI EN 10 ANYS

Per part seua, Baldoví ha denunciat que a pesar que les rodalies és el mitjà de transport amb més usuaris anuals de tot el País Valencià, la inversió efectiva per part de l’Estat en l’última dècada ha sigut només 300.000 euros dels 3.400 milions pressupostats, és a dir, el govern d’Espanya només ha invertit un cèntim per usuari en els últims 10 anys.

Per a Baldoví, és “indignant que mentre el Govern central invertia un miserable cèntim per usuari de rodalia, que són normalment els estudiants i les persones treballadores del nostre territori, l’AVE de Madrid fins a València i Alacant ha comptat fins ara amb una inversió de 10.400 milions d’euros, que dividits entre els usuaris d’AVE des de l’inici del servei, ix a 98 euros per usuari”.

“Parlar de millorar la rodalia és parlar de crear una xarxa de transport pública digna, fiable i vertebradora, que connecte a la ciutadania, que siga una alternativa real al cotxe i que ens faça estalviar diners en el dia a dia i utilitzar un transport ecològic i assequible”, ha conclòs Baldoví.

Per part seua, Mulet també ha criticat la “falta de transparència”. “Aquesta opacitat també afecta als usuaris en el dia a dia”. “No hi ha manera de saber abans d’arribar a l’estació de tren, de si el tren que agafem té algun retard o ha sigut cancel·lat, ja que el Govern es nega a publicar aquestes incidències en la seua pàgina web. A més, boicoteja els usuaris que han patit una cancel·lació o un retard dificultant que puguen posar una reclamació o una queixa via web”, ha agregat.

TRENCANCELADO.COM

La campanya, sota el lema “On està el meu tren?”, recopila dins de la web trencancelado.com les dades de retards i cancel·lacions, així com la proposta de millora que des de Compromís es vol impulsar per a garantir un servei de rodalia digne, amb més freqüències, que vertebre tot el territori i siga un exemple de transport públic de qualitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + set =