25n
25N
25N

Compromís reclama els 10 milions per al transport metropolità de València que encara no han arribat

Compromís reclama els 10 milions per al transport metropolità de València que encara no han arribat
07/07/2019 -

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha qualificat de molt preocupant que de nou es deixe a Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) en la cua de les inversions de l’Estat, sense complir ni amb els compromisos pressupostaris.

Mulet ha recordat que la gran excusa de l’acord arribat entre Ciutadans i Rajoy per a abordar els vergonyosos PGE del PP, van ser l’acord d’únicament 10 milions d’inversions per al transport metropolità de València. Però tal com han informat des d’aquesta entitat, ni els 10 de l’Estat, ni els deu de la Generalitat han sigut ingressats, solament uns 1,6 milions, mentre que les necessitats que ve reivindicant l’entitat són de 38 milions a l’any.

El portaveu de Compromís en la Cambra Alta ha recordat que en els PGE de 2018 no apareixien fons per a l’àrea metropolitana valenciana, i després d’anys de queixes es van comprometre solament a 10 milions, que ara no han arribat, això mentre Madrid i Barcelona, porten anys rebent més de 100 milions anuals per a finançar el seu transport. L’àrea de València porta més de 12 anys de infrafinançament d’aquest Servei, mentre sí que es fa amb la resta de grans àrees metropolitanes.

Mulet ha remarcat que s’està parlant d’una àrea que de 175 milions de viatges a l’any “hem vingut criticant que des de 2010 el Govern no inverteix en el desplaçament diari de dos milions de valencians” i que “126 milions d’euros de tots, també dels valencians i valencianes, es finançaran al transport de Madrid i 109 per al de Barcelona, o 47,5 per a Canàries i ni un euro per al nostre”.

El portaveu de Compromís ha reiterat que aquestes aportacions són necessàries per a fer sostenible el servei, renovar i modernitzar la flota, invertir per a millorar o ampliar les línies i freqüències “ davant una situació d’emergència climàtica, el transport públic i amb autobusos sostenibles, és vital, donar-li l’esquena especialment en la nostra comunitat, l’enèsim menyspreu cap als valencians i valencianes “

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =

Informacion coronavirus