25n
25N
25N

Compromís reclama millorar les condicions fiscals de les famílies acollidores

Compromís reclama millorar les condicions fiscals de les famílies acollidores
25/01/2020 -

El grup parlamentari Compromís ha registrat una proposició no de llei amb què s’insta el Govern d’Espanya a adoptar de manera urgent, mitjançant la propera llei d’acompanyament estatal, els canvis legislatius necessaris per què les famílies acollidores compten amb un epígraf específic en la cotització de la seguretat social.
Segons explica la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Àlvaro, “l’objectiu d’aquesta iniciativa és afavorir les condicions d’aquestes famílies, per tal d’impulsar l’acolliment de xiquets, xiquetes i adolescents tutelats per les administracions”.

Des de Compromís es vol posar en relleu que les famílies acollidores constitueixen un valor fonamental en la nostra societat, perquè són l’oportunitat de milers de xiquets, xiquetes i adolescents de criar-se en una llar quan, pel motiu que siga, no la tenen. Al País Valencià el nombre de famílies acollidores han anat augmentant als últims anys, consolidant una xarxa que actualment es fa càrrec de més de 2.600 persones menors d’edat, el que suposa més de la meitat de les persones tutelades per la Generalitat Valenciana (4.195 persones menors d’edat, sobretot en curta edat).

Per a Àlvaro “tot i que aquestes xifres són molt positives i any rere any han anat augmentant, encara hi ha molts xiquets, xiquetes i adolescents que necessiten una família d’acollida. Per això, les campanyes que es fan des de l’administració són fonamentals per augmentar els censos de famílies”.

Des del Govern Valencià s’han fet diverses campanyes on la difusió de l’augment de la prestació econòmica i el suport psicosocial que es dóna a les famílies ha estat fonamental perquè els ciutadans i ciutadanes sàpiguen que podran fer front econòmicament i psicològicament si decideixen optar per l’acolliment. A més d’augmentar-se les quanties econòmiques que perceben les famílies hi ha hagut una equiparació de les prestacions que reben les famílies extenses i les famílies educadores, i per altra banda, s’ha tingut en compte a les famílies acollidores monoparentals, les quals compten amb una quantia superior.

“En eixe sentit –ha afegit la parlamentària de Compromís- i amb l’objectiu de continuar incrementat el cens de famílies acollidores es fa necessari continuar millorant les prestacions i les condicions fiscals amb les quals comptaran aquelles persones i famílies que decidisquen convertir-se en famílies educadores”.

“És per això que reclamem al govern central aquesta millora de les condicions fiscals de les famílies acollidores a través de la pròxima llei d’acompanyament dels pressupostos generals de l’estat. A més, a través d’aquesta iniciativa aprofitem per a instar al Consell a continuar desenvolupant campanyes, en col·laboració amb les entitats locals, per promoure l’acolliment amb l’objectiu de continuar augmentant les xifres de persones menors d’edat tutelades per la Generalitat que es troben en famílies d’acollida”, ha conclòs Àlvaro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 15 =