25n
25N
25N

Compromís pregunta al Govern per la falta d'inversió al transport metropolità de València

Compromís pregunta al Govern per la falta d'inversió al transport metropolità de València
04/07/2019 -

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha qualificat de “molt preocupant” que “de nou es deixe a Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) en la cua de les inversions de l’Estat, sense complir ni amb els compromisos pressupostaris”.

Mulet ha apuntat en un comunicat que la “gran excusa” de l’acord aconseguit entre Cs i l’expresident del Govern Mariano Rajoy “per a abordar els vergonyosos Pressupostos Generals de l’Estat del PP, va ser l’acord únicament de 10 milions d’inversions per al transport metropolità de València”.

No obstant això, assenyala que “com han informat des d’aquesta entitat, ni els 10 de l’Estat, ni els 10 de la Generalitat han sigut ingressats, solament uns 1,6 milions, mentre que les necessitats que ve reivindicant l’entitat són de 38 milions a l’any”.

El portaveu de Compromís en la cambra alta ha recordat que en els PGE de 2018 “no apareixien fons per a l’àrea metropolitana valenciana, i després d’anys de queixes es van comprometre solament a 10 milions, que ara no han arribat”. Mentrestant, critica que “Madrid i Barcelona porten anys rebent més de 100 milions anuals per a finançar el seu transport”.

L’àrea de València porta més de 12 anys d’infrafinançament d’aquest servei, mentre sí que es fa amb la resta de grans àrees metropolitanes”, ha lamentat Mulet, que ha afegit que s’està parlant “d’una àrea que de 175 milions de viatges a l’any”.

“Hem criticat que des de 2010 el Govern no inverteix en el desplaçament diari de dos milions de valencians” i que “126 milions d’euros de tots, també dels valencians i valencianes, es finançaran al transport de Madrid i 109 per al de Barcelona, o 47,5 per a Canàries i ni un euro per al nostre”, ha recalcat.

El portaveu de Compromís ha reiterat que aquestes aportacions “són necessàries per a fer sostenible el servei, renovar i modernitzar la flota, invertir per a millorar o ampliar les línies i freqüències”. Al seu judici, “davant una situació d’emergència climàtica, el transport públic i amb autobusos sostenibles és vital” i ha considerat “l’enèsim menyspreu cap als valencians i valencianes” el fet que es gire “l’esquena” a la Comunitat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020