25n
Orgull
Orgull

Compromís demana a Sánchez no ratificar l'acord amb Mercosur davant la política "ecocida" de Bolsonaro amb l'Amazones

Compromís demana a Sánchez no ratificar l'acord amb Mercosur davant la política "ecocida" de Bolsonaro amb l'Amazones
24/08/2019 -

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha demanat al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, “no ratificar l’acord comercial de la Unió Europea amb Mercosur davant la política “ecocida” del president del Brasil, Jair Bolsonaro, amb l’Amazones. “Si al final es donen ales a les polítiques devastadores de Bolsonaro, som còmplices d’aquests atemptats al pulmó del planeta”, ha asseverat.

Així s’ha pronunciat Mulet després que el primer ministre d’Irlanda, Leo Varadkar, haja advertit que si el Brasil no mostra un major compromís en la protecció de l’Amazones intentarà bloquejar l’acord, enmig de l’augment dels incendis en la selva amazònica. El Govern francés també ha manifestat que no està disposat a donar suport a l’acord “en la seua forma actual” després de constatar que el president del Brasil, Jair Bolsonaro, “ha mentit respecte a les seues polítiques mediambientals”.

En aquest context, la coalició valenciana ha subratllat que altres països com Finlàndia han proposat a la UE el “boicot a l’exportació de carn del Brasil per aquesta situació”. “Tota Europa està reaccionant, excepte el govern espanyol en funcions sense funcions”, ha lamentat.

Al seu judici, l’Executiu està “més preocupat a crear un relat fals per a justificar unes noves eleccions que no a governar, continuant amb el desgovern imperant des de finals d’abril”. Aquest acord ha de ser ratificat pels estats de la UE i Compromís ha demanat que “com a mínim Espanya prenga la distància i reserves que està mostrant França i Irlanda”.

La formació considera que “el menyspreu mediambiental i la, com a mínim, passivitat que ha mostrat el mandatari davant els milers d’incendis que estan desolant l’Amazones han situat a aquest com a responsable últim d’una política depredadora del pulmó verd del planeta”.

“LETAL PER A l’AGRICULTURA VALENCIANA”

En aquest sentit, Mulet ha remarcat que l’acord amb Mercosur “venia precedit per la polèmica per ser letal per a l’agricultura valenciana en obrir el mercat europeu a països com el Brasil, l’Argentina, l’Uruguai o Paraguai”. “Era deixar a la seua sort al sector agrícola i ramader”, ha indicat.

El dirigent de Compromís ha afegit que, “ara, la devastació de l’Amazones pot ser la coartada per a estendre al Brasil les zones de cultiu o d’explotació ramadera”.

“Si se signen acords amb aquests països han de ser a canvi d’unes mínimes garanties fitosanitàries, de dignitat laboral, però especialment, de garanties mediambientals, i si al final es donen ales a les polítiques devastadores de Bolsonaro, som còmplices d’aquests atemptats al pulmó del planeta, que comportarà efectes gravíssims per a la nostra pervivència com a espècie”, ha subratllat Mulet.

El senador de Compromís considera que la “condescendència del Govern” central amb l’acord és la seua “enèsima traïció cap al camp valencià, ja que aquest tipus d’acords, ja siga el ZETA, els acords de l’EU amb països del nord d’Àfrica, l’acord amb les cinc repúbliques sud-africanes o ara amb Mercosur, acaben venent al camp valencià”. En aquest sentit, ha denunciat la “falta de respecte” cap a la Comunitat i el seu sector agrícola.

Mulet ha remarcat que la “crema massiva” de l’Amazones i la seua “possible transformació en zona de cultiu i ramaderia no pot permetre’s ni promoure’s amb un tractat que obri les portes a les exportacions del Brasil”.

“O el Brasil canvia radicalment de política o no podem ser els seus còmplices. Sánchez continua al seu mentre Europa mostra la seua indignació. A l’acord, abans de ser ratificat, cal posar-li moltes garanties, primer el respecte al nostre camp i també el no ser còmplices de la desaparició de l’Amazones”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =