caixa popular

Baldoví: "Estem a favor de l'aprovació dels PGE, però no sense negociació"

Compromís exigirà que es complisca amb la promesa d’elevar a un 10% la inversió a la Comunitat Valenciana

EP

Baldoví: "Estem a favor de l'aprovació dels PGE, però no sense negociació"
16/10/2018 -

Pedro Sánchez avança en el seu objectiu per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). No obstant això, i malgrat comptar amb el suport de Podemos, el President del Govern encara necessita aconseguir més vots per a traure’ls avant. I en aquest camí, Compromís juga un paper fonamental, no perquè del seu suport depén l’aprovació dels PGE, sinó perquè, en cas de negar el seu suport, li’l posaria molt més difícil a Sánchez del que ho té ara.

En aquest sentit, el portaveu en el Congrés de Compromís, Joan Baldoví, advertia “si el Govern creu que després del pacte amb Podemos té assegurats els quatre vots de Compromís per a aprovar els Pressupostos, s’equivoca. Si hi haurà una agenda catalana i basca en la negociació, haurà d’haver-hi també una agenda valenciana en igualtat de condicions“.

“No entendríem que es negocie el suport de partits catalans i bascos a canvi d’una contrapartida, i que no es produïra amb la Comunitat Valenciana”

I és que des de Compromís ho tenen clar. No acceptaran res que no siga una negociació similar a la qual Pedro Sánchez durà a terme amb altres coalicions, com a ERC, PDeCat i PNV. “No entendríem que es negocie el suport de partits catalans i bascos a canvi d’una contrapartida, i que no es produïra amb la Comunitat Valenciana que no solament tenim el PIB per sota de la mitjana, sinó que patim un infrafinançament que no ens permet fer front a inversions socials”. Per això, Compromís intensificarà la seua pressió perquè, d’una vegada per sempre, València reba un finançament just respecte al nombre d’habitants.

La mateixa mà que Compromís li ha tendit, des del principi, al Govern de Pedro Sánchez és la que esperen rebre, ara, per part de l’Executiu Central. Òbviament, són conscients que no és el moment per a demanar un canvi en el model de finançament, però sí que exigiran que complisquen amb alguns compromisos com la promesa que Sánchez li va fer al President de la Generalitat, Ximo Puig, d’elevar, en 2019, la inversió a la Comunitat Valenciana al 10% del total.

“Nosaltres hem fet president a Pedro Sánchez sense demanar res a canvi. Ara, solament esperem la mateixa lleialtat i el mateix respecte que nosaltres hem oferit. A més, hem contribuït al fet que s’aproven iniciatives de l’Executiu. Estem a favor de l’aprovació dels PGE, però no sense negociació”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 11 =

semana santa de torrent 2019
jornadas gastronomicas el puig