25n
25N
25N

Compromís per Alboraia denuncia un "atac" contra 50 cartells de propaganda electoral

Compromís per Alboraia denuncia un "atac" contra 50 cartells de propaganda electoral
19/05/2019 -

Compromís per Alboraia (València) ha presentat una denúncia davant la Policia Local per suposats “atacs vandàlics” comesos contra “un mínim de 49 cartells” de propaganda electoral que han sigut “ratllats o tacats amb pintura”.

La coalició valenciana va interposar aquest dissabte la denúncia i, en un comunicat, ha mostrat la seua “preocupació” per “el fet que no puga exercir amb seguretat els drets a la llibertat d’expressió i a la llibertat política”. A més, considera que va haver-hi “premeditació” en els fets.

La formació ha lamentat que els fets “atempten contra la convivència pacífica” i impliquen que Compromís per Alboraia “no puga competir en igualtat de condicions amb la resta de llistes electorals, que no han patit aquests actes vandàlics sistemàtics i no hauran de reposar els cartells”.

Des de la candidatura local han indicat que la denúncia s’ha presentat per la “gravetat i volum dels fets”. “Si hagueren sigut dos o tres cartells no haguérem pres aquesta mesura, però hem observat com a mínim 49 cartells, tant de la candidatura local com de la candidatura a les europees; que havien sigut ratllats, o tacats amb pintura”, han assenyalat.

A més, Compromís destaca en la seua denúncia que l’objectiu dels “actes vandàlics” era la cartelleria electoral de Compromís per Alboraia, perquè en “molts punts la propaganda estava al costat de la d’altres partits, que no ha sigut atacada”.

El document de quatre pàgines presentat davant la policia amb fotos dels cartells afectats “demostra la distància entre els cartells, fet que indica que no són actes aïllats de persones a les quals els venia de pas algun cartell”.

“En alguns casos l’atac s’ha fet a cartelleria que estava situada a suficient altura i aquests no han sigut ratllats, sinó que s’ha llançat pintura contra ells, alguna cosa que fa pensar en la premeditació de l’agressió, ja que els autors tenien eines per a fer arribar la pintura a la cartelleria”, ha subratllat la coalició.

Des de la candidatura de Compromís per Alboraia han reclamat que “s’investigue i localitze als autors”, ja que els fets són “una mostra d’intolerància i odi, intolerables en una societat democràtica”.

De la mateixa forma, el partit ha demanat que des de les administracions públiques –cossos de seguretat, Ajuntament i Junta Electoral– “es garantisquen els drets, la seguretat i la igualtat de condicions de totes les candidatures”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 7 =