25n
25N
25N

Compromís impulsarà una moratòria per a paralitzar l'obertura de cases d'apostes

Compromís impulsarà una moratòria per a paralitzar l'obertura de cases d'apostes
03/11/2019 -

El síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha anunciat aquest diumenge que durant la tramitació de la coneguda com a Llei d’Acompanyament per a 2020 en les Corts proposarà als socis del Botànic una esmena conjunta per a paralitzar l’obertura de nous locals de joc i cases d’apostes.

L’objectiu d’aquesta moratòria serà “frenar la proliferació d’aquests establiments mentre es debat en el parlament valencià la Llei del Joc”, ha explicat la coalició valenciana en un comunicat.

Ferri ha defensat que és “fonamental” que mentre s’elabora aqueixa llei “es paralitzen les llicències d’obertura per als establiments i nous locals d’apostes, ja que de no fer-ho així, dia que passa, dia que van augmentant en els nostres barris”. Es tracta, ha explicat, d'”una mesura que ja s’ha aprovat en altres territoris i que ajudarà a fer front a un problema de salut pública tan important com l’addicció al joc”.

A més, ha incidit en la necessitat d'”atendre el problema de l’addicció al joc des de tots els vessants”: “La prevenció a través de l’educació, l’atenció sanitària, la integració social o els mitjans de comunicació”. En aquest sentit, ha recalcat que “no podem estar de braços plegats mentre ens convertim en el país amb més incidència de la ludopatia entre els més joves”.

“Però també necessitem que en el Govern central s’aprove, d’una vegada per sempre, una normativa que limite la publicitat i regule el joc en línia”, ha reclamat, abans d’assegurar que el grup parlamentari de Més Compromís defensarà aquesta mesura en el Congrés davant la “desídia altres partits i les portes giratòries de diferents polítics amb el sector del joc”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

caixaontinyent
ruta massamagrell