25n
25N
25N

Compromís demana que el Govern cree un fons sanitari especial per a reforçar Atenció Primària a l'estiu

Compromís demana que el Govern cree un fons sanitari especial per a reforçar Atenció Primària a l'estiu
11/05/2020 -

El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió de Sanitat i Consum en Les Corts Valencianes, Carles Esteve, ha presentat una proposta perquè el parlament autonòmic, a través del Consell, inste al Govern de Pedro Sánchez a destinar un fons sanitari especial per a la Comunitat Valenciana que reforce l’Atenció Primària a l’estiu enfront de la Covid-19.

“Vivim en un territori que a l’estiu augmenta la seua pressió assistencial a causa dels desplaçaments de la ciutadania. I, donada l’actual conjuntura de pandèmia, urgeix un reforç econòmic per a tindre més equips de personal d’Atenció Primària en els centres de salut, per a la compra de material específic, per a la cobertura farmacèutica i altres mesures que garantisquen la correcta atenció sanitària en la població i control de la Covid-19”, explica Esteve en un comunicat.

“L’augment de la pressió assistencial –afig– obliga, tots els anys, a la Conselleria de Sanitat a plantejar plans especials per a atendre a tota aquesta ciutadania desplaçada d’altres autonomies. Uns plans especials que, en l’estiu de 2019, van suposar una despesa de més de 61 milions d’euros. A conseqüència de la cobertura a la ciutadania que no resideix a la Comunitat Valenciana, l’Estat deu a la Generalitat Valenciana més de 340 milions d’euros mitjançant el Fons de Garantia Assistencial (FOGA) del Ministeri de Sanitat”.

“I aquest estiu, davant l’eventual desescalada de les mesures de confinament adoptades el mes de març passat per la crisi sanitària de la COVID-19, que podria eliminar les restriccions de mobilitat a la fi de juny, hi hauria un notable increment de la pressió assistencial en els departaments de salut valencians, amb la complexitat que la pandèmia de la Covid-19 comporta, quant a l’atenció diferenciada a la simptomatologia d’aquest virus, la necessitat d’efectuar test, reservar llits d’UCI, i altres mesures afegides que caldrà posar en marxa respecte a campanyes d’estiu anteriors”, ha afegit el diputat Esteve.

“Així, atés que l’Estat ha de garantir una adequada desescalada i gestió de la pandèmia de la Covid-19 més enllà de la finalització de l’estat d’alarma, aquesta gestió implica garantir els recursos suficients perquè les comunitats autònomes puguen desenvolupar una atenció sanitària suficient per a contenir el virus”.

Per això, “el Govern central ha de proveir als diferents governs autonòmics de recursos per a atendre a tota la població desplaçada, considerant l’augment del risc de contagi que suposen aquests desplaçaments massius de població i les conseqüències que poden tindre en els sistemes de salut i en el conjunt de la societat”, conclou Carles Esteve.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − quatre =

caixaontinyent
paterna