25n
25N
25N

Compromís desmenteix "de manera rotunda cap mena de negociació amb el PP"

El PSPV ha assegurat sentir-se “enganyat” per una suposada negociació “en paral·lel” amb el PP

Compromís desmenteix "de manera rotunda cap mena de negociació amb el PP"
01/07/2019 -

Compromís ha difós un comunicat per a desmentir “de manera rotunda cap mena de negociació formal o informal amb el PP“. Ho ha difós després que el PSPV difonguera un poc abans en el qual asseguren sentir-se “enganyats en conéixer que Compromís està negociant en paral·lel” amb la formació liderada amb María José Català. Una afirmació, no obstant això, que no es reflecteix en el mitjà del qual s’extrau aquesta conclusió.

Des d’un mitjà digital, s’ha afirmat que l’alcalde per Compromís, Joan Ribó, vol apujar el sou als regidors de l’Ajuntament un 2,5%, en equiparació amb el que marquen els següents Pressupostos Generals de l’Estat. Segons assegura el diari, només la dirigent popular coneixia aquesta proposta, del que alguns mitjans i el PSPV han interpretat unes negociacions entre Compromís i PP.

A la formació valencianista consideren el tema “una filtració interessada i falsa que utilitzen el PP i una part del PSPV per a fer pinça” contra Compromís, després del que reafirmen la seua intenció de conformar govern amb els socialistes.

També han assenyalat que, respecte als salaris, “fins ara no s’ha plantejat cap augment”: “Es plantejarà quan formalment siga possible que tots els regidors i regidores -de govern i oposició-puguen adscriure’s al que fixa la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat”. Assenyalen, així, que la pujada la marca els PGE, no Ribó.

Després de la lectura de la notícia, el PSPV ha vist una “negociació paral·lela” que no ha sigut “comunicada en cap moment”, per a assegurar que “estava pactant” amb la dreta “per quant” li donen el seu suport. Després de la resposta de Compromís, que ho desmenteix, s’esperen més reaccions dels socialistes.

“No s’ha plantejat cap proposta”

El PP també s’ha pronunciat sobre aquest tema. Després de la revolada causada, els populars han distribuït un comunicat en el qual també “desmenteixen rotundament qualsevol negociació sobre l’actualització de sous dels regidors amb Compromís”.

L’única reunió, segons detalla, va ser la de la primera ronda de contactes tradicional, del passat 30 de maig. En aquesta, Ribó va comentar que els sous eren “un dels assumptes a abordar en la següent legislatura” per l’actualització respecte als PGE, “sense entrar en més detalls ni iniciar cap mena de negociació”.

“No pot haver-hi una negociació quan no s’ha plantejat cap proposta ni s’ha convocat la Junta de Portaveus. Creiem que el PSPV està molt nerviós per la seua obsessió a aconseguir la vicealcaldia i per aquest motiu expandisca aquest tipus de fake news“, ha asseverat Catalá.

Més informació

1 Comentari

  1. Eduard
    Eduard juliol 01, 21:26

    Els “obreros de España” no son gens de fiar

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =