25n
25N
25N

Compromís denuncia que el Govern justifica les pensions de la Guàrdia Mora de Franco amb una llei de 1965

Compromís denuncia que el Govern justifica les pensions de la Guàrdia Mora de Franco amb una llei de 1965
14/09/2019 -

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat que el Govern ha justificat el pagament actual de pensions a “els criminals de la Guàrdia Mora de Franco” sobre la base d’una llei de l’any 1965, i ha afirmat que “segurament s’han destinat més de 150 milions d’euros a pagar pensions” d’aquest tipus.

Mulet ha lamentat en un comunicat que el Govern la resposta a la seua pregunta anterior sobre el mateix tema. Segons el senador, l’executiu va respondre que: “Les citades pensions són reconegudes segons el que es disposa en la Llei 172/1965, de 21 de desembre, per la qual es regula la situació del personal marroquí que han prestat serveis en les Forces Armades espanyoles, com a compensació als seus anys de servei prestats en diferents períodes enquadrats en unitats de l’Exèrcit, que excedeixen el període concret al qual Sa senyoria sembla referir-se en la seua pregunta”.

“En aquest cas es tracta de col·lectius tancats i per tant a extingir, la pensió dels quals es regula anualment en els pressupostos Generals de l’Estat en la Secció 07 corresponent al Règim de Classes Passives, i al Programa 211O”, continua la resposta de l’executiu.

Per això, ha tornat a interpel·lar a l’executiu: “Quines mesures adoptarà el Govern per a atallar aquesta situació, en tractar-se de persones reclutades pel dictador genocida per a saquejar, violar, decapitar, robar, amputar, cremar, assaltar, massacrar, a la població de l’Espanya democràtica?”.

Per a Carles Mulet, aquesta resposta “torna a demostrar la connivència del PSOE actual amb certs aspectes del franquisme”: “atents a la justificació, vénen a dir que a part dels crims durant el colp d’estat, aquesta Guàrdia al servei del dictador va fer més coses durant la dictadura, que va ser precisament això, donar suport a la dictadura, un règim genocida i il·legal”.

“Un altre argument del PSOE per a aquesta calamitat de Govern és que com tots es moriran (extingir) doncs a continuar pagant dels diners de tots pensions a aquests criminals de guerra, i al gran argument, sense parangó, és una llei de 1965, o siga, una llei dictada per un Govern il·legítim i il·legal”, ha lamentat.

Mulet ha apuntat que l’Estat espanyol ha destinat prop de 7,2 milions d’euros únicament des de 2007 a “antics membres de la Guàrdia Mora de Franco, una unitat de persones reclutades per la dictadura en el nord del Marroc per a saquejar, violar, decapitar, robar, amputar, cremar, assaltar, massacrar, a la població de l’Espanya democràtica”.

“Malgrat existir únicament durant 20 anys, els membres d’aquesta guàrdia, creada per un dictador i mantinguda durant un règim il·legítim, han cobrat importants pensions pagades per l’Espanya democràtica”, ha explicat Mulet.

De fet, “els i les historiadores xifren en aproximadament 100.000 ciutadans marroquins, adolescents i joves, reclutats pel dictador Francisco Franco en el nord d’Àfrica, que els colpistes van destinar a saquejar, violar, decapitar, robar, amputar, cremar, assaltar, massacrar, a la població de l’Espanya democràtica”.

“La crueltat, impunitat, i barbàrie de la denominada ‘Guàrdia Mora’ del dictador genocida Francisco Franco, encara retrunyeix en la memòria de la part més cruenta de la guerra generada per la dreta a Espanya”, ha considerat el senador.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + setze =