25n
25N
25N

Compromís demana al Govern reformar la Llei Estatal de Transparència

Compromís demana al Govern reformar la Llei Estatal de Transparència
26/01/2020 -

La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat, Nathalie Torres, ha presentat una proposta perquè el Consell inste al Govern central a reformar la Llei Estatal de Transparència, amb l’objectiu de “reclamar major transparència en les institucions i més participació de la ciutadania en la presa de decisions“.

La parlamentària ha defensat que “com més informada està la ciutadania, més conscient és de les manques que puga tindre l’Administració que ha de vetlar pels seus interessos generals”, segons ha indicat la coalició valenciana en un comunicat.

Torres ha exposat que “la proposta estava a l’espera de la configuració del Govern espanyol”, però una vegada format “és un bon moment per a sol·licitar la modificació de la llei actual de Transparència”.

Compromís ha incidit en què Espanya va ser un dels últims països de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) a tindre una Llei de Transparència. “El que ha passat és que posteriorment s’han impulsat i aprovat en els parlaments autonòmics, com les Corts Valencianes, lleis de transparència i bon govern que superen les expectatives que va crear en el seu moment la norma estatal de Transparència”, ha afegit.

En aquest sentit, la formació reclama “el desplegament reglamentari d’aquesta llei perquè, quasi set anys després de l’aprovació de la llei de l’Estat, encara no té un reglament”. “I això ajudaria a administracions més xicotetes, com les locals, a poder aplicar la llei amb major coneixement de causa”, ha afegit.

D’altra banda, ha demanat que “no existisca eixa figura ambigua del silenci, sinó que el silenci siga positiu i que les sol·licituds d’accés a la informació tinguen sempre una resposta”. “O que les dades que maneja el sector públic puguen ser reutilitzades i aprofitades per altres sectors”, ha plantejat.

També ha reclamat “la publicitat activa”, és a dir, que “coses tan senzilles com l’agenda dels alts càrrecs del Govern del Botànic que sí que és pública, també s’aplique al Govern de l’Estat espanyol”, ha conclòs la diputada Nathalie Torres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

bombers
CCCC
bombers