25n
25N
25N

Compromís demanarà comparèixer en el Senat al Delegat del Govern en València

Mulet ha avançat que s’exigirà el cessament si es produeix cap incident el 9 d’octubre

Compromís demanarà comparèixer en el Senat al Delegat del Govern en València
06/10/2018 -

El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha avançat que es va a demanar la compareixença en el Senat, del Delegat del Govern Central al País Valencià, Juan Carlos Fulguencio, per estar autoritzant fins a huit manifestacions a la ciutat de València el dia 9 d’octubre.

Mulet ha recordat que el dret a manifestar-se està reconegut constitucionalment, però és tasca del delegat com representant del Govern, evitar que els recorreguts d’aquests es solapen i donen ales a l’extrema dreta a empoderar-se i continuar agredint a la ciutadania ” la ciutat és suficientment gran com per a que cap d’aquestes manifestacions de símbol contrari acaben coincidint ni de lluny, i davant peticions fetes a rebuf de les progressistes, o se’ls fa canviar l’horari i/ o l’itinerari. Duem massa anys rebent insults, amenaces i agressions des de l’extrema dreta com per a que este home faça com si res”

El portaveu valencianista ha recordat que els incidents també es produeixen durant la processó de la Reial Senyera del matí ” el dispositiu policial és ridícul, i es permet la presència d’energúmens que en molt casos estan a tocar de les autoritats que fem la processó, on t’amenacen greument, i poden fins i tot tindre contacte físic o amb pals, l’any passat vaig estar a punt de ser agredit físicament durant el matí durant molts moments, davant la passivitat policial”.

Mulet ha afirmat que si enguany es produeix cap amenaça o agressió, es responsabilitzarà directament a Fulgencio, ” amb aquesta indulgència està envalentint encara més a l’extrema dreta, que veu justificació per continuar actuant amb total impunitat com ha fet els darrers anys. Cap persona pot ocupar l’espai públic per amenaçar o agredir ni tant sols verbalment, a les persones que es manifesten amb els símbols de la ciutat, si es permet continuar amb aquest dinàmica, no diferència res a aquest delegat als que posava el PP, i no ens representarà i per això demanarem el seu cessament. Molt més contundentment serà si es produeix cap agressió física, si es produeix serà responsabilitat directa seua també per autoritzar el solapament d’elles i permetre a l’extrema dreta a rebentar la manifestació tradicional”.

El parlamentari ha recordat que no es pot equiparar les manifestacions ” la progressista, massiva du dècades celebrant el 9 d’octubre, sense cap incident, i aquests s’ha produït quan ha irromput l’extrema dreta, amb grupuscles descontrolats als quals se’ls ha donat ales permetent-los la seua presència al carrer simultània i impune. En altres països aquestes organitzacions estarien il·legalitzades, ací, l’extrema dreta està més crescuda al PP i Ciudadanos estar competint per eixes espai. De moment anem a sol·licitar la seua compareixença en la Cambra Alta, i si hi ha cap incident, el seu cessament”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 13 =

caixaontinyent
paterna