caixa popular
caixa popular
caixa popular

Compromís demanarà comparèixer en el Senat al Delegat del Govern en València

Mulet ha avançat que s’exigirà el cessament si es produeix cap incident el 9 d’octubre

Compromís demanarà comparèixer en el Senat al Delegat del Govern en València
06/10/2018 -

El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha avançat que es va a demanar la compareixença en el Senat, del Delegat del Govern Central al País Valencià, Juan Carlos Fulguencio, per estar autoritzant fins a huit manifestacions a la ciutat de València el dia 9 d’octubre.

Mulet ha recordat que el dret a manifestar-se està reconegut constitucionalment, però és tasca del delegat com representant del Govern, evitar que els recorreguts d’aquests es solapen i donen ales a l’extrema dreta a empoderar-se i continuar agredint a la ciutadania ” la ciutat és suficientment gran com per a que cap d’aquestes manifestacions de símbol contrari acaben coincidint ni de lluny, i davant peticions fetes a rebuf de les progressistes, o se’ls fa canviar l’horari i/ o l’itinerari. Duem massa anys rebent insults, amenaces i agressions des de l’extrema dreta com per a que este home faça com si res”

El portaveu valencianista ha recordat que els incidents també es produeixen durant la processó de la Reial Senyera del matí ” el dispositiu policial és ridícul, i es permet la presència d’energúmens que en molt casos estan a tocar de les autoritats que fem la processó, on t’amenacen greument, i poden fins i tot tindre contacte físic o amb pals, l’any passat vaig estar a punt de ser agredit físicament durant el matí durant molts moments, davant la passivitat policial”.

Mulet ha afirmat que si enguany es produeix cap amenaça o agressió, es responsabilitzarà directament a Fulgencio, ” amb aquesta indulgència està envalentint encara més a l’extrema dreta, que veu justificació per continuar actuant amb total impunitat com ha fet els darrers anys. Cap persona pot ocupar l’espai públic per amenaçar o agredir ni tant sols verbalment, a les persones que es manifesten amb els símbols de la ciutat, si es permet continuar amb aquest dinàmica, no diferència res a aquest delegat als que posava el PP, i no ens representarà i per això demanarem el seu cessament. Molt més contundentment serà si es produeix cap agressió física, si es produeix serà responsabilitat directa seua també per autoritzar el solapament d’elles i permetre a l’extrema dreta a rebentar la manifestació tradicional”.

El parlamentari ha recordat que no es pot equiparar les manifestacions ” la progressista, massiva du dècades celebrant el 9 d’octubre, sense cap incident, i aquests s’ha produït quan ha irromput l’extrema dreta, amb grupuscles descontrolats als quals se’ls ha donat ales permetent-los la seua presència al carrer simultània i impune. En altres països aquestes organitzacions estarien il·legalitzades, ací, l’extrema dreta està més crescuda al PP i Ciudadanos estar competint per eixes espai. De moment anem a sol·licitar la seua compareixença en la Cambra Alta, i si hi ha cap incident, el seu cessament”

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + onze =