Compromís proposa que les quotes de les Ampas puguen deduir-se en la declaració de la renda

Compromís proposa que les quotes de les Ampas puguen deduir-se en la declaració de la renda
23/09/2018 -

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha explicat que la coalició ha presentat en el Senat una moció per a incloure en els supòsits deduïbles en la declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, les quotes de les associacions de mares i pares d’alumnes.

Segons ha assenyalat la formació en un comunicat, en l’actualitat sindicats, partits polítics, federacions, coalicions o agrupacions electorals i altres donacions a activitats prioritàries de mecenatge poden beneficiar-se de les deduccions previstes en la declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

També són deduïbles de la quota de l’IRPF els donatius a, entre altres, les fundacions i les associacions declarades d’utilitat pública, els incentius fiscals al mecenatge, a les organitzacions no governamentals de desenvolupament (ONGD) i a l’Església, però no les quotes a les Ampas.

El senador ha elogiat el paper d’aquestes associacions i l’esforç que suporten. “Ara com ara aquestes associacions són una part important del funcionament del centre, ja que és una de les vies a través de les com les famílies participen en el desenvolupament de les activitats de l’escola i tenen un paper formatiu, informatiu i de representació ‘vital’ dins de l’estructura de les escoles”, ha indicat.

Un estudi de la Fundació d’Ajuda a la Drogoaddicció (FAD) en col·laboració amb el BBVA i la Unesco ‘Les Ampes en el sistema escolar espanyol: com són, què necessiten i en què creuen’elaborat a partir d’una enquesta a 161 Ampes d’Espanya que representen a més de 21.000 famílies en centres públics, privats i concertats conclou que la meitat d’aquestes organitzacions no disposen de dotacions (ni local, ni ordinador ni telèfon) i que el 80% té menys de 20 integrants compromesos que es desemboliquen en la “precarietat”.

Segons l’informe, menys del cinc per cent compta amb personal auxiliar. Més de la meitat no disposa de cap suport econòmic ni material que no siga el de les quotes de socis. De l’escàs 50% que sí que rep algun tipus de suport, tres de cada 10 ho reben de l’ajuntament i solament un 10% de la comunitat autònoma corresponent.

“RECOLZAMENT AL TREBALL DIARI” DE LES AMPAS

Navarrete ha explicat que “els qui estem o hem estat dins d’una AMPA som conscients que les necessitats d’aquestes entitats són creixents, com també ho són els problemes que experimenten molts centres i alumnes”.

Per al senador castellonenc, “una col·laboració de l’Estat amb alguna cosa tan senzill, com la inclusió de les aportacions a les Ampas entre els supòsits deduïbles, suposaria un recolzament important al treball diari i incansable que realitzen aquestes entitats, dinamitzaria els seus projectes, potencialitats i facilitaria que molts pares i mares sense associar, es feren socis i sòcies d’aquestes entitats, la qual cosa redundaria en més recursos de tot tipus”. La moció demana també que s’informe les confederacions d’AMPAS d’aquests beneficis fiscals.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 12 =

sagunt a escena 2019
turismo salou