25n
25N
25N

Compromís critica que el Govern "no ha mogut un sol dit" per a sostenir les farmàcies rurals

Compromís critica que el Govern "no ha mogut un sol dit" per a sostenir les farmàcies rurals
07/03/2020 -

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha lamentat que el Govern central “no haja mogut un sol dit per a reconéixer les particularitats de les farmàcies del món rural amb un tracte fiscal diferenciat” i “sostenir” les que presenten una “viabilitat econòmica compromesa”.

Mulet ha exposat que en la Comunitat Valenciana hi ha un “nombre destacat” de farmàcies que són “poc rendibles per als seus propietaris”. A Castelló existeixen 40 farmàcies de Viabilitat Econòmica Compromesa (VEC), fins a 78 en tota l’autonomia, és a dir farmàcies que facturen menys de 200.000 euros anuals i que no aconsegueixen l’11,4% de la facturació d’una farmàcia mitjana, ha explicat en un comunicat.

La farmàcia rural és “essencial i com a tal haurien de cuidar-la”, ha exigit el senador, que ha advertit que “en moltes ocasions són els únics sanitaris existents al poble”.

Enfront d’aquesta situació, Mulet va preguntar per les actuacions que el Govern preveu prendre per a contribuir a la seua pervivència, amb mesures com una bonificació de la quota mensual d’autònom o quedar eximit íntegrament depenent de la facturació.

“El Govern ens contesta que això implicaria modificar la Llei 20/2007, d’11 de juliol, de l’Estatut del Treball Autònom i que fer-ho en funció dels ingressos derivats de la seua activitat era una de les qüestions que s’estaven analitzant en l’anterior legislatura en la Subcomissió per a l’estudi de la reforma del Règim Especial de Treballadors per Compte Propi o Autònoms”, ha indicat.

Així, el Govern afig que han “caducat els estudis i tràmits realitzats arran de la dissolució de Les Corts, sense que s’haja constituït fins al moment cap Comissió ni Subcomissió o Ponència en la present legislatura”, segons ha assenyalat Mulet.

El representant de Compromís, que ha presentat ja una moció en aquest sentit, ha remarcat que l’actual regulació “ha creat una borsa de farmàcies tremendament rendibles, les establides en grans nuclis de població, i una xarxa de farmàcies, les rurals, absolutament inviables, a pesar que són les realment essencials per a l’equitat en l’accés al medicament i la cohesió del nostre sistema sanitari”.

En aquest sentit, Mulet ha assenyalat que des de la coalició valenciana “batallaran fins al final” per l'”èxit de la moció que reclama mesures compensatòries per a les farmàcies més desfavorides, i que ha sigut consensuada amb la Societat Espanyola de Farmàcia Rural (SEFAR), pel que són necessàries mesures urgents”.

La coalició plantejarà la qüestió en el pròxim Ple ordinari, on es debatrà el suport als autònoms i es demanaran “mesures més ambicioses per a aquests treballadors del món rural”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + catorze =

bombers
CCCC
Valencia activa