25n
Orgull
Orgull

Compromís critica que no hi haja Pressupostos Generals per a 2019 quan haurien d'estar negociant els de 2020

Compromís critica que no hi haja Pressupostos Generals per a 2019 quan haurien d'estar negociant els de 2020
16/08/2019 -

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha apuntat que “costa molt d’entendre” que des del 28 d’abril no s’haja produït cap moviment per a intentar aprovar uns Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2019, quan “el no poder aprovar-los a l’inici de l’any va ser l’excusa per a convocar eleccions”. “Hauríem d’estar ja negociant els PGE per a 2020”, ha sostingut.

Així s’ha pronunciat aquest divendres Mulet, que ha criticat que, des d’abril, el PSOE “no ha mogut un dit per a intentar aprovar els comptes de 2019”, al mateix temps que ha denunciat que els socialistes han “deixat d’intentar crear govern durant mesos”, ha assenyalat la coalició valenciana en un comunicat.

“És tremendament irresponsable la paràlisi a la qual ha sotmés el partit més votat en les passades eleccions generals. Ja en la negociació per a aprovar els PGE de 2019 vam veure molta supèrbia i falta de visió de la realitat parlamentària i aritmètica per part del PSOE, que no es va voler dedicar a pactar els comptes amb altres formacions de les quals necessitava el suport, més o menys com ha fet ara, vesprada i malament, en la investidura fallida”, ha subratllat Mulet.

En aquest context, la coalició ha assenyalat al PSOE com a “únic responsable” de no tindre els comptes per a 2019 perquè “les van presentar tard i malament, i no es va esforçar gens ni mica per a aprovar-los durant 2018”. “En 2019 els van presentar com una engul-la. Va ser la gran coartada per a convocar eleccions, pensades no per a tirar avant els comptes, sinó un escenari més favorable numèricament per al PSOE”, ha sostingut.

“Ara portem des d’abril sense Govern i sense PGE, i això, tal com ha reconegut el president de la Generalitat, Ximo Puig, està ocasionat un ofegament per a la Comunitat al no permetre vindre uns 1.000 milions d’euros que estaven compromesos. La falta de PGE està ofegant a les comunitats autònomes i, en el nostre cas, en una comunitat especialment maltractada, encara més”, ha apuntat.

EL PSOE “ACTUA COM SI TINGUERA MAJORIA ABSOLUTÍSSIMA”

El portaveu de Compromís en la Cambra Alta ha exposat que aquesta situació és per la “falta d’assumpció del PSOE de la realitat política”, perquè considera que els socialistes “actuen en tots els àmbits com si tingueren majoria absolutíssima, no tenen cultura de pacte, d’acord”.

En aquest sentit, creu que el que és “normal” en els governs municipals o autonòmics amb pactes i cogoverns “no l’han assumit per al Govern de l’Estat”. “Volen governar en solitari malgrat no tindre la majoria necessària”, ha ressaltat.

“No han assumit que el bipartidisme és el passat, i la supèrbia està paralitzant tant la creació d’un govern com dels comptes per al 2019 i qui sap si per a 2020. Nosaltres sempre hem tingut la mà oberta, a pactar uns PGE o un Govern, des de la responsabilitat i la sensatesa. Lamentablement, moltes vegades ens hem sentit menystinguts, menyspreats o oblidats quan el nostre vot sempre ha sigut necessari”, ha lamentat Mulet.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =