25n
25N
25N

Compromís assenyala que el tancament de farmàcies ha de comptar amb mesures com les plantejades per la coalició per al món rural

Compromís assenyala que el tancament de farmàcies ha de comptar amb mesures com les plantejades per la coalició per al món rural
12/07/2020 -

El senador de Compromís , Carles Mulet, ha recordat hui que la depressió que viu el món rural i la pèrdua de serveis i població “no afluixen” per molt que ara es pose l’atenció en la Covid-19 i les mesures per a superar la crisi i ha reclamat al Govern que “no s’oblide del sentiment de molta població dispersa i de l’Espanya buidada així com del consens existent amb la necessitat de prendre mesures per a frenar la despoblació en el món rural”.

El representant valencià recorda que “l’anunci del tancament de farmàcies com la de la Mata (Castelló) o de xicotets comerços, suposen un drama, especialment en aquells serveis més bàsics i essencials, que són els que minen l’estat d’ànim de la població local o de les parelles joves, per la qual cosa urgeix que l’Administració prenga cartes en l’assumpte amb mesures fiscals”. Mulet ha recordat que la coalició ja va proposar mesures davant el dèficit que arrosseguen moltes de les farmàcies rurals amb una viabilitat econòmica compromesa “ja que són un servei indispensable, imprescindible en una pandèmia com la que vivim i vital, per la qual cosa cal evitar que tanquen. La crisi per la Covid-19 i l’econòmica no han de fer que els polítics ens oblidem del drama que viu el món rural”.

Compromís ha presentat al Senat preguntes al Govern i una moció amb una bateria de propostes per a atendre aquest sector, que no s’abordarà fins que la Comissió de Sanitat es reactive. Per al senador les respostes del Govern són “vagues”, d’una banda busquen l’excusa de derivar la responsabilitat a les comunitats autònomes per estar transferida la sanitat, al mateix temps que reconeixen que tocaria canviar legislació estatal però no es comprometen a impulsar aquestes reformes.

“Es limiten dir que s’interessen pel desenvolupament de mesures encaminades a facilitar la viabilitat econòmica de les oficines de farmàcia en l’entorn rural, estant aquesta qüestió en estudi. Però sense explicar de quines mesures es tracta, en quin termini, ni en quin estat està aquest suposat estudi. Ara no és qüestió no prioritària, al contrari, les mesures per a garantir la seua viabilitat han de fer-se ja realitat, davant una crisi sanitària on aquestes juguen un paper fonamental”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 14 =

torrent