25n
25N
25N

L'Executiva de Compromís acorda l'abstenció al no haver-hi calendari per a la reforma del finançament

L'Executiva de Compromís acorda l'abstenció al no haver-hi calendari per a la reforma del finançament
22/07/2019 -

La Comissió Executiva de Compromís, reunida aquest dilluns a València, ha decidit que la coalició s’abstinga en la votació d’investidura com a president del Govern del candidat socialista, Pedro Sánchez.

Les raons d’aquesta abstenció són que el PSOE “no ha satisfet les exigències plantejades per Compromís en la negociació”, entre les quals destaca l’establiment d’un calendari per a “la reforma immediata del sistema de finançament autonòmic, basada en les recomanacions dels experts nomenats pel Consell, així com l’aprovació de mecanismes temporals de compensació mentre aquesta reforma no es produïsca”.

La coalició valenciana també al·ludeix, en un comunicat, a la falta de garanties del reconeixement del deute històric des que es van dur a terme les transferències de competències a la Generalitat Valenciana, com també la definició i l’establiment d’un mecanisme de compensació d’aquests dèficits.

Un altre dels compromisos exigits per aquesta formació és l’acompliment de la Llei d’autonomia personal i de persones en situació de dependència que estableix que l’Administració General de l’Estat ha d’aportar el 50% del finançament de les ajudes a la dependència.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020