25n
25N
25N

Fòrum de la Mobilitat de la Comunitat Valenciana: en què consisteix i per a què serveix?

Arcadi España convoca un nou Fòrum després de la interrupció de les reunions marcades pel Covid-19

Fòrum de la Mobilitat de la Comunitat Valenciana: en què consisteix i per a què serveix?
20/07/2020 -

El pròxim setembre tindrà lloc un nou Fòrum de la Mobilitat de la Comunitat Valenciana. Així ho ha convocat el Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España. Però, en què consisteix exactament aquest Fòrum?, quins beneficis aporta a la Comunitat? El Fòrum, que de moment s’ha reunit en quatre ocasions, pot ocasionar una certa incertesa entre la ciutadania.

Què és el Fòrum de la Mobilitat

El Fòrum de la Mobilitat és un òrgan de participació ciutadana que es va crear per a analitzar l’evolució de la mobilitat tenint en compte les transformacions que ha patit la ciutat en els últims anys. Per això, tenen en compte diversos instruments que es necessiten per a modificar la mobilitat.

Aquest Fòrum té en compte a representants de diferents agents que entren en contacte amb la mobilitat per a tindre una visió polivalent a l’hora de calcular les conseqüències de qualsevol canvi que es plantegen.

El Fòrum de la Mobilitat de la Comunitat Valenciana es troba regulat en l’article 20 de la Llei 6/2011 de Mobilitat de la Comunitat Valenciana.

Qui són els integrants del Fòrum

El Fòrum de la Mobilitat de la Comunitat Valenciana l’integren representants de les Administracions, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals, persones expertes en la matèria i associacions de consumidors i usuaris, així com altres actors socials i econòmics rellevants en relació amb la mobilitat, com ara empreses operadores de serveis, associacions de comerciants, associacions de persones amb mobilitat reduïda, etc.

Entre tots els assistents sumen un total de 42 membres, dels quals destaquen el Regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València i President de l’EMT, Giuseppe Grezzi, el Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España o l’FGV, RENFE entre molts altres.

Per a què serveix el Fòrum de Mobilitat?

Inicialment el Fòrum va nàixer amb l’objectiu analitzar l’evolució de la mobilitat i el grau d’avanç en relació amb els objectius plantejats en la Llei 6/2011. El seu dret també és informar dels diversos instruments previstos i promoure les accions addicionals que s’estimen convenients en relació amb aquests objectius.

No obstant això, tenint en compte la paralització que s’ha produït en tots els sentits per la pandèmia de la Covid-19, les reunions del Fòrum s’han vist interrompudes. Aquestes es reprendran al setembre i es pretén que recupere la continuïtat a partir d’ací.

Els temes a tractar en aquestes reunions han variat: s’analitzaran les estratègies de mobilitat post covid-19 en la Comunitat Valenciana, així com l’Oficina Valenciana de la Bicicleta creada per la conselleria per a articular mesures i accions en diferents àmbits i afirmar així la mobilitat sostenible quotidiana, especialment, en les àrees de major concentració de població, ha detallat la Generalitat.

El Fòrum, que s’hauria d’haver creat en 2011 amb la Llei de Mobilitat però no es va constituir fins a la passada legislatura, és un òrgan de participació ciutadana en matèria de mobilitat, ha exposat l’administració autonòmica. El seu objecte és analitzar l’evolució de la mobilitat i, en particular, el grau d’avanç en relació amb els objectius plantejats en aqueixa llei.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

bombers
CCCC
bombers