25n
Orgull
Orgull

Com funcionen els comptadors de bicicletes de València?

A més de bicicletes, compten patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal

Com funcionen els comptadors de bicicletes de València?
09/04/2019 -

Els carrils bici de València s’han convertit en un tema clau per a les propostes dels diferents partits polítics de cara a les pròximes Eleccions Municipals del 26 de maig. Mentre que uns opten per impulsar-los, uns altres prefereixen revertir-los, un debat que es projecta en la societat valenciana i que moltes vegades s’argumenta segons el nombre de bicis que recorre aquests espais. El qüestionament, així, sempre acudeix a l’eina que s’encarrega de donar resposta: el comptador de bicicletes.

En concret, els comptadors de bicicletes indiquen en temps real el nombre de bicicletes que han circulat pel carril en tots dos sentits durant el dia i a les 12 de la nit, el comptador torna a posar-se a zero per a començar el recompte del següent.

El primer a funcionar va ser el de la desembocadura del carril de Pont de Fusta que travessa l’Anell Ciclista, que es va instal·lar el 19 de setembre de l’any passat, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat. Des de llavors, s’han instal·lat més unitats digitals en punts emblemàtics de la ciutat, com el del Jardí de Vivers, que es troba entre General Elio i Pío V; un altre en el tram del carrer Xàtiva, enfront de l’Estació del Nord; el de l’avinguda Blasco Ibáñez amb Doctor Gómez Ferrer (Hospital Clínic) i el de Peris i Valero amb l’avinguda Regne de València.

Aquests s’encarreguen de mesurar el trànsit de bicicletes que es desplacen per l’anell ciclista però també de patinets elèctrics i vehicles de mobilitat personal, segons indiquen fonts de la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de València. A aquests se sumen els comptadors invisibles, tots ells situats segons un equip d’aquest àrea municipal, de l’Agència de la Bici i de l’empresa que realitza el servei de semaforització de la ciutat. A través de l‘Oficina d’Estadística de l’Ajuntament de València i de l’agència, es pot accedir a la informació actualitzada a partir de les dades que envien aquests comptadors.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, assegura que aquestes eines tenen com a objectiu “visibilitzar l’important ús que es fa de la bicicleta i altres vehicles sostenibles pels carrils bici de la ciutat, i convidar a qualsevol que el veja al fet que s’unisca al cada vegada més important nombre de persones que cada dia sumen per a aconseguir i gaudir d’una ciutat més agradable i saludable per a totes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =