25n
25N
25N

Com és el nou Pabelló Toll i l’Alberca de Torrent?

“És una instal·lació en la qual tens tot a mà” destaca la regidora d’Esports, Susi Ferrer

Com és el nou Pabelló Toll i l’Alberca de Torrent?
07/04/2021 -

La setmana passada s’inauguraven les noves instal·lacions esportives del Pavelló Toll i l’Alberca, situat als afores de Torrent. Així, aquest poliesportiu ja ha sigut estrenat per alguns clubs de gimnàstica rítmica i bàsquet les activitats del qual es van veure restringides a causa del procés de vacunació massiva que s’està duent a terme en el pavelló El Vedat. La regidora d’Esports, Susi Ferrer, ha destacat com de pràctiques són aquestes instal·lacions, ja que “ho tens tot a mà. Estàs en la pista i no has de pujar escales a cap pis i està tot al costat”.

El conjunt de la parcel·la compta amb al voltant de 3.000 metres quadrats i està compost, a més del mateix recinte, per un jardí exterior, un pàrquing, uns bancs i un terreny en el qual s’instal·larà una zona de cal·listènia. El disseny de la instal·lació és modern i és accessible per a tothom, ja que està tot adaptat i el recinte “no compta amb tot just cap escaló”, assenyalava Ferrer.

Res més arribar a aquest pavelló, hi ha dues maneres d’accedir: els vianants podran entrar a través d’una rampa, mentre que els vehicles tenen la seua pròpia entrada. El pàrquing compta amb diverses places, vigilades per càmeres de seguretat instal·lades tant en l’exterior com a l’interior de l’edifici. En la part de darrere hi ha una zona enjardinada, que ajuda al fet que no s’arrossegue la terra quan ploga i l’aigua es filtre correctament.

Ja a l’interior, res més entrar hi ha un xicotet hall, just davant de la consergeria, en el qual “en els pròxims dies” hi hauran dues màquines expenedores, ja que el poliesportiu manca de bar propi. Les instal·lacions compten amb dos banys, un total de quatre vestidors, dos exclusius per a àrbitres, una zona de farmàcia amb una farmaciola, destinada o bé a massatges o a tractar alguna malaltia física, i un magatzem en el qual es troben materials esportius com poden ser les barres del voleibol.

La pista principal de joc compta amb un total de 40 metres de llarg i 20 d’ample, més la grandària de les zones en les quals hi ha banquetes, perquè futurs espectadors puguen veure les activitats esportives, segons explica el gerent de la Fundació Esportiva Municipal, Francisco Sanchís. A més, aquesta àrea es pot dividir en tres pistes diferents, per la qual cosa poden haver-hi fins a tres grups diferents d’escoles practicant esport alhora sense haver d’aglomerar-se en un únic espai. Un total de 6 canastres de bàsquet, dues porteries de futbol i uns pals de voleibol que poden llevar-se i posar-se quan es desitge. Això fa que la pista estiga adaptada a acollir “tot aquest tipus d’esports”.

Tenim una necessitat important d’espai per a poder donar eixida a totes les peticions que hi ha i sobretot perquè la gent puga gaudir fent esport. Aquesta és la tercera instal·lació coberta que tenim, i amb això estem donant un servei immillorable amb les necessitats que tenim a la ciutat”, assenyalava l’alcalde de la localitat torrentina, Jesús Ros.

Com arribar

Aquest nou Pabelló Toll i l’Alberca es troba a uns quatre quilòmetres, aproximadament, del centre de Torrent (Carrer Toll-l’Alberca Calle B, 49). És per això que la forma més còmoda, de moment, d’arribar és a través del cotxe, perquè el trajecte es redueix a 10 minuts, en comptes dels 50 minuts que es tarda a arribar caminant. Com que, com segons han confirmat tant la regidora d’Esports com l’alcalde de la localitat, encara no existeix una línia de transport públic que connecte el pavelló amb la ciutat.

Preguntat davant aquesta qüestió, Andrés Campos, regidor d’Estratègia, Innovació i Economia, ha respost que “estàvem gestionant en els pressupostos una redimensió del contracte de les línies de bus i la proposta era fer una línia que connectara les dues àrees industrials: Mes del Jutge i l’Alberca i tindre aqueixa línia habilitada en una freqüència major, sobretot en l’horari de la vesprada, que tindrà molt d’impacte, a més d’en el cap de setmana”. A més, Campos ha afegit que “crec que s’anava a proposar que qualsevol tiquet de cap de setmana de compra en l’Alberca suposara una reducció o una entrada gratis al bus”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − vint =

museo prehistoria