25n
25N
25N

La comissió de seguiment del Rialto es reunirà hui després de no poder celebrar-se el divendres

Gómez nega que hi haja una “crisi” de govern i Ribó considera que sí que hi ha “divergències” sobre la DIA, però que “la resta són nimietats”

Carles Desfilis

La comissió de seguiment del Rialto es reunirà hui després de no poder celebrar-se el divendres
16/12/2019 -

La comissió de seguiment de l’Acord del Rialto –que sustenta al govern de Compromís i PSPV a l’Ajuntament de València– es reunirà aquest dilluns després que Compromís no acudira aquest divendres a la cita que li van plantejar els socialistes. L’alcalde, Joan Ribó, ha indicat que els negociadors de la coalició no van acudir pel fet que la cita coincidia amb la Comissió de Pressupostos de les Corts.

La vicealcaldessa socialista, Sandra Gómez, ha detallat en atenció als mitjans aquest dissabte que els negociadors de tots dos partits han acordat reunir-se aquest dilluns per a dur a terme aquesta comissió, que va convocar el PSPV al fil de la polèmica sobre l’elecció de l’alcalde pedani de Benimàmet.

Gómez ha demanat a Compromís que “torne al camí del diàleg, del consens, de la trobada i de l’arribada a acords”. “El que volem és que el govern funcione, que és el que demana la gent, que ha votat majoritàriament als partits progressistes. Tenim aqueixa responsabilitat, i posarem tot de la nostra part perquè el govern funcione i caminem cap a trobar solucions als problemes que poden sorgir en qualsevol govern de coalició i que són normals”, ha agregat.

Així, la vicealcaldessa ha negat que hi haja una “crisi de govern”, però ha incidit en què els socialistes volen que “les coses s’acorden”. “Estem en un govern de coalició, i això suposa que hem de trobar solucions, i sobretot, punts de trobada i d’acord entre els dos partits”, ha manifestat.

En la mateixa línia, l’alcalde, Joan Ribó, també ha negat que hi haja un “conflicte” entre els socis, encara que sí ha apuntat que hi ha una “divergència política” pel que fa a la necessitat de demanar una nova Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) per a l’ampliació nord del Port de València.

“Nosaltres pensem que hi ha una modificació substància, per la qual cosa demanem una nova DIA, cosa que el PSPV no considera. És una diferència en l’àmbit mediambiental que ens sembla important”, ha assenyalat Ribó, que ha insistit que es busca “fer les coses bé”. “Aqueixa és la posició en la qual no coincidim amb el PSPV, l’un altre són nimietats”, ha manifestat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + un =

lleida 2020
activem alfafar