25n
25N
25N

La comissió per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana comença a caminar en Les Corts

La comissió per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana comença a caminar en Les Corts
15/05/2020 -

La comissió per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana després del coronavirus ha arrancat aquest divendres en Les Corts amb una sessió consecutiva en la qual s’ha configurat la seua Mesa i s’ha emplaçat als grups a presentar els plans de treball amb dimecres que ve a la vesprada com a data límit.

En la sessió la socialista Carmen Martínez ha sigut elegida presidenta, Fernando Llopis (Cs) vicepresident i Aitana Mas (Compromís) secretària, complint amb el reglament de paritat de la Cambra.

Carmen Martínez ha afirmat que és “un honor” per a ella presidir aquesta comissió encarregada de “buscar la millor eixida” a la crisi derivada de la pandèmia de Covid i ha assegurat que espera “de cor” que siga “un espai de diàleg” en el qual tots siguen capaços d’oferir el millor de si mateixos.

“De nosaltres s’esperen moltes coses”, ha advertit, entre elles trobar “fórmules duradores de reactivació de l’econòmica” o mesures de protecció social, a més de mostrar el compromís amb el sistema sanitari públic.

Després d’apel·lar al diàleg i consens, la socialista ha subratllat que en aquest moment de crisi els ciutadans esperen d’ells que estiguen a l’altura. “Aprofitarem aquesta oportunitat i fer de la cooperació el principi bàsic d’aquesta comissió”, ha resolt.

Així mateix, ha plantejat que els grups presenten els seus plans de treball fins al dimecres 20 a la vesprada, de manera que en la sessió del divendres 22 puga ser aprovat. També ha llançat el suggeriment que en les propostes es fixen un màxim de 20 compareixents i veure els que coincideixen.

Està previst que se celebre una reunió setmanal de la comissió sempre que siga possible. Això suposa, ha dit, que podria haver-hi 8 o 10 sessions, i ha proposat també que es valore la possibilitat de constituir subgrups, per àrees de treball, per a anar avançant en cadascuna d’elles més ràpidament.

En la sessió tan sols ha pres la paraula el ‘popular’ Rubén Ibáñez, que ha avançat que el PP plantejarà també que en alguns casos en comptes de compareixences es puga remetre documentació per escrit per a guanyar agilitat.

Així mateix, proposa que a mitjan comissió puguen ja posar-se en marxa mesures “urgents i excepcionals” perquè “la societat no pot esperar al final de la comissió”.

Els treballs d’aquesta comissió, una vegada aprovat el pla de treball, se centraran en quatre fronts: el reforç de la sanitat pública; la reactivació de l’economia i la modernització del model productiu; l’enfortiment dels sistemes de protecció social, de les cures i la millora del sistema fiscal; i la “posició determinant” de la Comunitat amb el Govern, la resta d’administracions i la Unió Europea.

Haurà d’emetre un dictamen que es remetrà al ple de les Corts per al seu debat i aprovació de les propostes, amb el 20 de juliol com a data límit per a finalitzar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + deu =