25n
25N
25N

La Comissió Europea preocupada per l'Open Arms

EP

La Comissió Europea preocupada per l'Open Arms
05/08/2019 -

La Comissió Europea ha expressat preocupació pel benestar de les 121 persones que segueixen a bord d’un vaixell de Proactiva Open Arms després de ser rescatats per l’ONG en el Mediterrani i ha apel·lat a la normativa internacional i nacional per a permetre el seu desembarcament.

El Govern espanyol no ha remés a l’Executiu comunitari cap petició per a ajudar a coordinar els esforços per a agilitar el desembarcament i distribució posterior d’immigrants entre països de la UE, com ha fet en el passat en altres casos, inclòs en el cas del vaixell ‘Alan Kurdi’ aquest diumenge.

“La Comissió no ha rebut una petició per a fer la coordinació respecte a les persones que estan actualment a bord del vaixell d’Open Arms”, ha explicat en roda de premsa la portaveu de l’Executiu comunitari, Mina Andreeva.

L’Executiu comunitari ha reconegut estar “preocupat” per “el benestar de la gent a bord” i ha apel·lat al Dret Internacional i nacional per a resoldre la qüestió del seu desembarcament, en ser preguntat si creu que Espanya hauria d’autoritzar el seu desembarcament després que la Generalitat Valenciana haja indicat la seua disponibilitat a oferir un port per a això.

“La Comissió no té competències en la qüestió del desembarcament. Això és una qüestió del Dret Internacional i nacional”, ha subratllat Andreeva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 17 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell