25n
Orgull
Orgull

Comencen les obres d'obertura provisional entre el Jardí Botànic i la Gran Via Fernando el Catòlic

El termini de duració previst és de huit setmanes i comptarà amb un pressupost total de 182.994.27 euros

Comencen les obres d'obertura provisional entre el Jardí Botànic i la Gran Via Fernando el Catòlic
11/07/2021 -

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana de l’Ajuntament de València ha anunciat el començament de les obres del projecte d’obertura provisional del carrer per als vianants entre el Jardí Botànic i la Gran Via de Fernando el Catòlic. El termini de duració previst és de huit setmanes i comptarà amb un pressupost total de 182.994.27 euros.

L’objectiu és ampliar el recorregut per als vianants entre els carrers Beat Gaspar Bono i la gran via Fernando el Catòlic, que actualment finalitza en una de les entrades de l’església dels Jesuïtes, i eliminar un carrer sense eixida on “s’acumulen els enderrocs”, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

Aquestes actuacions es basen en l’obertura i continuació del carrer existent per l’antic solar dels Jesuïtes. En concret, el tancament de la parcel·la resultant consisteix en l’execució d’un muret de formigó armat sobre el qual es disposarà una tanca metàl·lica de 2,25 metres d’altura, del mateix model que la situada al jardí de les Hespérides per a donar una “continuïtat estètica” al recorregut.

El projecte prolongarà aquest carrer per als vianants per a realitzar el recorregut complet entre els dos carrers paral·leles (Beat Gaspar Bono i Gran Via). D’aquesta manera, part de l’accés discorrerà pel solar contigu, propietat també de l’ordre eclesiàstica. A més, s’ampliarà la vorera existent en aquesta zona de la Gran Via per a dotar-la d’una major amplitud i accessibilitat.

La vicealcaldessa i regidora d’Urbanisme, Sandra Gómez, va assenyalar, en la presentació del projecte, que aquesta zona es troba dins dels entorns de protecció dels béns d’interés cultural (BBIICC), en el Pla especial de protecció dels entorns dels BBIICC-Jardí Botànic de la Universitat de València.

Així mateix, va destacar que en la zona d’actuació existeixen uns paviments tipus Nolla, que tenen un especial interés arqueològic i històric. Ara, amb l’objectiu de garantir la seua conservació i no afecció, es disposarà un geotèxtil sobre els paviments i fonamentacions existents i s’emplenarà amb una capa de cinc centímetres d’arena groga per a “marcar la seua presència i garantir la seua protecció”.

PRESERVAR LA QUALITAT DE L’AIRE

El projecte segueix la Guia per a introduir aspectes mediambientals en els projectes d’urbanització de Ciutat Vella, elaborada pel servei de Gestió Centre Històric. Aquestes accions aportaran ús íntegre per als vianants del carrer, per a preservar la qualitat de l’aire i els nivells de soroll, millorar el sistema de recollida d’aigües pluvials i dels escocells existents per a preservar el paviment tipus Nolla de la zona, ha destacat el consistori. A més, s’arreglarà la il·luminació a través de la instal·lació de lluminàries amb led per a major eficiència energètica.

Gómez va ressaltar que el caràcter d’aquestes actuacions és provisional “a causa de la necessitat de renovació d’aquesta zona per a evitar l’estat de degradació en què es troba el carrer”. “Les intervencions en aquesta zona milloraran l’accessibilitat i qualitat ambiental a l’entorn del jardí de les Hespèrides i del futur jardí municipal que se situarà en el solar dels Jesuïtes de València, que es dirà Jardí Trini Simó en homenatge a la historiadora de l’art, activista veïnal i filla predilecta de la ciutat”, va assenyalar la vicealcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 20 =