25n
25N
25N

Arranca la segregació de carrils EMT-Taxi per a millorar la regularitat del transport públic

Arranca la segregació de carrils EMT-Taxi per a millorar la regularitat del transport públic
15/01/2019 -

A partir d’aquest dimarts el carril reservat a l’EMT i Taxi del carrer d’Àngel Guimerà, entre Guillem de Castro i la Gran Via de Ferran el Catòlic, serà separat de la resta de carrils amb elements separadors reflectors adherits a l’asfalt, de manera que es garantisca l’agilitat del transport públic i s’evite l’estacionament indegut. A més, s’ha repintat el carril EMT-Taxi i s’ha reforçat el límit de velocitat de 30 km/h de la via.

Es tracta de la primera de les noves actuacions de segregat de carrils EMT-Taxi programades per a la seua execució en les pròximes setmanes per part del servici de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, per reforçar el respecte a l’exclusivitat d’ús d’aquest carril per part del servici de transport públic (oferit a València per l’EMT i els taxis), tal com estableix el reglament de la Direcció General de Trànsit.

Les parades o estacionaments al carril EMT-Taxi són la causa fonamental de la pèrdua de regularitat del transport públic i una de les principals fonts d’embossos a la ciutat per les maniobres que obliguen a fer als autobusos i taxis per entrar i eixir en el seu carril esquivant-los. Per aquest motiu la segregació del carril reservat per al transport públic ha sigut una de les demandes més escoltades en les diverses Meses de Mobilitat Sostenible per part d’entitats cíviques, sindicats d’EMT i els col·lectius del taxi. L’accés als guals està evidentment garantit, de la mateixa manera com s’ha fet als carrers de Colón, Maties Perelló i Centelles.

«Tal com s’ha demostrat, la protecció efectiva de l’exclusivitat d’ús del transport públic suposa una millora substancial de la regularitat del servici públic. Així s’ha observat ja als carrers on ho hem provat, com ara el de Maties Perelló o Colón, i també serà així en les següents, on evitarem que el mal comportament d’uns pocs perjudique la majoria que opera amb respecte i normalitat», ha apuntat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Aquesta senyalització addicional, segons recorden des de Mobilitat Sostenible, és simplement una ajuda per subratllar la gravetat de l’ocupació d’eixos espais i la necessitat que estiguen buits de vehicles infractors, però el respecte a l’exclusivitat d’aquests carrils ha de ser el mateix en tota la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 7 =

museo prehistoria