25n
25N
25N

L'OAM de parcs i jardins de València comença enguany la reforma del Gulliver amb la redacció del projecte de rehabilitació

També iniciarà la redacció del Pla Verd i de la Biodiversitat de València i del Pla d’Agricultures Urbanes amb el qual es pretén fomentar els horts urbans

L'OAM de parcs i jardins de València comença enguany la reforma del Gulliver amb la redacció del projecte de rehabilitació
07/05/2020 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que la reforma integral del Parc Gulliver és una demanda ciutadana i ha recordat que hi ha un compromís derivat dels pressupostos participatius. «Enguany volem tindre preparat ja el projecte per a quan l’Ajuntament transferisca a l’OAM els fons compromesos, que són 1.200.000 euros, i puguem començar aquesta obra que serà una de les més importants del mandat perquè es tracta de restaurar una de les icones de la ciutat de València i del Jardí del Túria per la qual passen desenes de milers de xiquets i xiquetes tots els anys».

Campillo ha presidit la primera reunió d’enguany del Consell Rector de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins Singulars de València i Escola Municipal de Jardineria. Una reunió on s’ha donat compte de la liquidació del pressupost de l’exercici 2019 d’un total de 12.478.997 euros.

S’ha aprovat el compte general i les modificacions de crèdit previstes i que, segons ha explicat Campillo, aniran destinades a projectes fonamentals per a la ciutat com ara la redacció del projecte bàsic i d’execució d’obra del Parc Gulliver. També la redacció del Pla Verd i de la Biodiversitat de València per a la qual s’invertirà 100.000 euros. «Aquest és un projecte estratègic per a la ciutat i serà l’OAM qui centralitzarà els treballs», ha valorat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana. A més, es destinaran 18.000 euros a la redacció del Pla d’Agricultures Urbanes que es desenvoluparà en col·laboració amb la regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta i «amb el qual volem desenvolupar tot el potencial dels horts urbans de la ciutat», ha dit Sergi Campillo.

En el Consell Rector s’ha donat compte de les inversions en obres licitades durant l’any passat i que s’han finalitzat o està previst que finalitzen durant aquest 2020 com ara la construcció de la primera zona de jocs infantils i totalment inclusiva en el Parc de Marxalenes. També la reparació del mirador i el mur al costat del llac del Parc de Capçalera així com la reparació dels seus murs de maçoneria. A més, s’inclou la instal·lació de banys públics en el Jardí del Túria, així com la reforma de vestuaris i nou magatzem en el Tram VI i les millores de camins i carril bici en el Tram VI. Per a totes aquestes obres, l’OAM ha disposat d’una despesa de 952.026 euros.

D’altra banda, s’ha donat compte de la memòria de gestió on destaca el manteniment i conservació de 29 zones verdes de València que sumen més de 2 milions de metres quadrats de parcs i jardins de la ciutat. Entre elles, la incorporació del Parc Central a les competències d’aquest organisme autònom, «un parc senyera de la ciutat, un dels més visitats i amb major reconeixement entre els veïns i veïnes i en l’àmbit internacional» ha subratllat Campillo.

A més de la gestió i manteniment de 62 fonts ornamentals, l’inici de les obres de rehabilitació dels banys públics i la reforma de vestuaris del Jardí del Túria i la reforma de vestuaris. També la reforma de vestuari i magatzems del Jardí d’Aiora. S’han coordinat durant el 2019 més de 150 llicències per a actes i esdeveniments en els jardins gestionats per l’OAM i s’han realitzat 26 cursos i activitats formatives que han acollit 426 participants des de professionals de la jardineria fins a persones majors i públic en general.

Per últim, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha anunciat la incorporació a les tasques de manteniment de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins la plaça de l’Ajuntament, el Nou Rastre i Espai Natzaret, embrió del futur Parc de Desembocadura.

«Totes aquestes inversions i accions formen part de la política de renaturalització de València i el foment de la biodiversitat, una de les prioritats del govern de Joan Ribó per a una ciutat resilient, sostenible i saludable», ha conclòs Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =