25n
25N
25N

El comerç valencià preveu pagar un 25% més per la nova tarifa de la llum

El comerç valencià preveu pagar un 25% més per la nova tarifa de la llum
08/06/2021 -

La Confederació d’Empresaris del Comerç, Servicis i Autònoms de la Comunitat Valenciana (CONFECOMERÇ CV) considera un nou impediment la pujada de la factura de la llum, un “tarifazo” que al seu judici penalitza especialment als xicotets comerços.

Per a aquestes botigues, els trams que s’emmarquen dins de l’horari comercial són els més cars de tota la tarifa, per la qual cosa l’impacte podria arribar a un increment de mitjana d’aproximadament el 25% de la part del consum. La part fixa relativa a impostos romandria igual.

Es tracta d’una estimació a l’espera de poder comptar amb dades més concretes i d’analitzar les variacions depenent de la mena d’activitat que desenvolupe cada comerç. En tot cas, la patronal denúncia que el Govern posa “un altre bastó a les rodes” a un dels sectors més castigats per la crisi.

Com a conseqüència, els xicotets empresaris amb contracte regulat veuran en els pròxims mesos engreixar les seues factures, augmentant els costos fixos dels comerços. I tot això en una etapa en la qual “les empreses comencen a remuntar després de les dures restriccions en moment clau per a la recuperació econòmica”.

A això se suma que els establiments, coincidint amb la temporada estival, han de fer més ús de l’aire condicionat, “element imprescindible en l’atenció comercial als clients, i també especialment important és el consum per a sectors en els quals és vital en el dia a dia l’energia elèctrica per al desenvolupament de l’exercici de la seua activitat com la carnisseria o el forn”.

En definitiva, “la pujada repercutirà en el sector en un escenari en el qual el consum sembla que remunta a poc a poc, però que ni de lluny s’aconsegueixen els nivells de precrisis”, lamenta el president de Confecomerç, Rafael Torres.

El xicotet comerç, al seu judici, suporta ja suficients costos fixos com per a ara haver d’assumir també aquest augment en el rebut de la llum. “Aquest ‘tarifazo’ suposa sens dubte un perjudici que, per descomptat no ajuda al teixit empresarial a eixir de l’actual crisi”, adverteix, exigint al Govern “no més càrregues” sinó més ajudes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + tres =