25n
25N
25N

Comencem les obres d'urbanització del PAI de Músic Chapí, amb una inversió de 2,7 milions d'euros

Comencem les obres d'urbanització del PAI de Músic Chapí, amb una inversió de 2,7 milions d'euros
27/10/2016 -

Han començat les obres d’urbanització del Programa d’Actuació Integrada, PAI, Músic Chapí, que suposen una inversió de 2,7 milions d’euros, i que conclouran al setembre de l’any que ve, 2017. El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha visitat hui l’inici d’esta actuació, un programa delimitat pels carrers del Gravador Jordan, Mossén Palanca, Músic Chapí, camí de la Séquia de Fabiana i el Bulevard Sud.

Les obres tindran una duració de 18 mesos i, una vegada concloses, els veïns i veïnes podran disfrutar de dos nous jardins, amb una superfície total de 3.380 metres quadrats, que incorporaren una zona de jocs biosaludables i 200 arbres.

La urbanització té una superfície de 13.500 metres quadrats, que permetran obrir nous carrers i construir voreres amb arbratge. L’àmbit total del PAI és de 26.953 metres quadrats, amb una edificabilitat de 29.239 metres quadrats límit. Tal com ha explicat Sàrria, esta actuació és du a terme a través d’un Pla de Reforma Interior de Millora (PRIM) que ha incrementat l’àmbit d’actuació respecte de la unitat d’execució prèviament delimitada, que fa possible urbanitzar un àmbit major i consolidar noves edificacions.

Les obres les du a terme l’Agrupació d’Interés Urbanístic Músic Chapí, adjudicatària del programa d’actuació integrada (PAI), i en les actuacions s’ha previst espai per a l’aparcament de 280 vehicles, amb reserva de places per a persones amb discapacitat.

L’edificabilitat de 29.239 metres quadrats de límit permetrà la construcció d’unes 238 noves vivendes, la meitat d’estes en tres blocs d’edificació oberta, i dos edificis de nova planta que taparan mitgeres. La resta seran vivendes unifamiliars amb tipologia de poble i jardí interior. Estes noves vivendes suposaran un increment de la població i dels servicis per al barri, a mes de la creació de nous espais i jardins públics, la qual cosa suposarà la transformació d’una part important del barri i la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes.

Durant la visita, el regidor Sarrià ha recordat que dos nous PAI en sòl urbà ja estan totalment urbanitzats, “i els veïns i veïnes de Nou Moles, en el carrer del Brasil, i els del barri d’Aiora, en Guillem d’Anglesola, disfruten ja de noves zones verdes i llocs d’esplai”.

De la mateixa manera, han començat també els enderrocaments en el PAI del carrer del Palleter, en el barri de la Petxina (Extramurs), que permetran la urbanització de l’entorn i l’obertura del esmentat carrer, alhora que regenerar una dels zones mes degradades de la ciutat, la qual va visitar el regidor la passada setmana.

Sarrià ha ressaltat la importància d’estes actuacions en quatre zones de la ciutat, “perquè suposen la consolidació d’àrees urbanes degradades i milloren aspectes de la vida quotidiana de les persones, però sobretot generen activitat econòmica i ocupació”. “I a més –ha conclós l’edil– urbanitzen nous solars edificables que permetran en els pròxims anys la construcció en estos quatre barris de més de 1.200 vivendes, moltes de protecció pública”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − cinc =