25n
25N
25N

Comença l’Assemblea Intergovernamental de la UNESCO que pot declarar les Falles com a patrimoni immaterial de la humanitat

Diverses campanyes i iniciatives fan costat a la candidatura de les Falles

Comença l’Assemblea Intergovernamental de la UNESCO que pot declarar les Falles com a patrimoni immaterial de la humanitat
29/11/2016 -

L’onzena Assemblea de la UNESCO que decidirà si la festa de les Falles és declarada patrimoni immaterial de la humanitat ja ha començat a la seu de l’ONU a Addis Abeba, la capital d’Etiòpia. El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, juntament amb el secretari general de la JCF, José Martínez Tormo, i Antonio Bravo i Consuelo Matamoros com a representants de la Generalitat, conformen la delegació valenciana que defensarà la candidatura de la festa gran de València.

Des del món faller i des de diversos àmbits de la societat valenciana continuen desenvolupant-se de forma paral·lela a l’assemblea d’Etiòpia tot un seguit d’iniciatives i campanyes per donar suport a la candidatura de les Falles. Per exemple, a la plaça de l’Ajuntament hi ha instal·lada des de divendres una etiqueta gegant, #FallesUNESCO, perquè tot el món puga fer-se fotografies amb ella i difondre-la per les seues xarxes socials. A més, hi ha diverses xapes oficials fetes pel responsable de la campanya gràfica de les Falles de 2016 per poder portar-les penjades a la roba.

D’una altra banda, Internet continua veient créixer la iniciativa de recollida de signatures de suport a la plataforma <change.org> sota el títol Apoya Les Falles Como Patrimonio Cultural Inmaterial de la Humanidad de la UNESCO. Per facilitar l’accés a esta iniciativa la pàgina web específica que inclou tots els detalls sobre la candidatura de les Falles, www.fallespatrimonicomu.info, conté dos enllaços directes que qualsevol persona interessada a mostrar el seu suport a la candidatura pot utilitzar: www.fallespatrimonicomu.info/signa i www.fallespatrimonicomu.info/firma.

Fuset ha volgut agrair i destacar la importància del suport que des de qualsevol àmbit de la nostra ciutat puga arribar a l’Assemblea de la UNESCO per mostrar la unió al voltant de la candidatura de les Falles a este reconeixement històric.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + dos =