Ador presenta a la Diputació el projecte de via de ciclovianants que connectarà amb Vilallonga

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, explica en el municipi de la Safor la segona fase de l'Estratègia Reacciona, que ofereix ajudes per a la redacció de projectes com el plantejat per Ador

Guardar

Visita de Dolors Gimeno a Ador
Visita de Dolors Gimeno a Ador

Els responsables de l'Ajuntament d'Ador han presentat aquest divendres a la titular de Mobilitat Sostenible de la Diputació, Dolors Gimeno, el projecte de via de ciclovianants per a connectar el municipi amb Vilallonga, a través d'un traçat verd que podria estendre's fins a Potries fomentant la comunicació intermunicipal a la comarca de la Safor.

El projecte exposat pel consistori, que pot beneficiar-se de les ajudes que la Diputació oferix als municipis a través de l'estratègia Reacciona, planteja un recorregut per a vianants i ciclistes "a través d'una antiga via paral·lela a la CV-685 que podria utilitzar-se per a la connexió no motoritzada entre Ador i Vilallonga, amb opció d'ampliar-se fins a Potries", segons explica l'alcaldessa, Manuela Faus, qui ha rebut a la diputada Dolors Gimeno acompanyada pel regidor Ángel Mascarell.

Per part seua, la responsable provincial de Mobilitat Sostenible ha agraït a l'ajuntament el seu interés per aquesta mena d'itineraris verds "tan necessaris i respectuosos amb el medi ambient". Dolors Gimeno ha aprofitat la seua presència a Ador per a explicar els detalls de l'estratègia Reacciona, amb una primera fase ja en marxa que subvenciona l'execució de vies de ciclovianants i una segona fase a punt de veure la llum que finança la redacció dels projectes per a dur a terme aquest tipus de connexions.

Estratègia Reacciona

La primera fase del Reacciona 2022 va ser presentada a principis de maig per la vicepresidenta de la Diputació i responsable de Medi Ambient, M. Josep Amigó, i la mateixa Dolors Gimeno. Amb més de 20 milions d'euros d'inversió, l'estratègia de subvenció mediambiental de la corporació provincial es divideix en línies com l'autoconsum energètic en edificis i equipament municipal; la redacció de Plans Locals de Gestió de Residus; la gestió i conservació d'espais naturals; la millora del cicle integral de l'aigua; la implantació del programa 50/50 a les escoles públiques; i l'execució de vies de ciclovianants d'interés natural.

Arxivat a:

Destacats