Quart de Poblet llança la tercera fase del Pla Resistir

Al desembre començarà una nova convocatòria del taller d'ocupació "Més opcions Quart" que ofereix formació remunerada a trenta persones aturades

Guardar

Floristeria
Floristeria

Que cap comerç de Quart de Poblet es quede sense ajudes. Aquest és l'objectiu de l'Ajuntament de la localitat de l'Horta Sud que ha llançat la tercera fase del Pla Resistir. A partir del dimarts 28 de setembre i fins a l'11 d'octubre de 2021 els comerciants del municipi podran sol·licitar formar part d'aquest nou paquet que ascendeix a 107.700 euros. Cada autònom o microempresa amb un màxim de deu empleats pot rebre fins a 2000 euros i altres 200 per cada treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020.

Els nous sectors beneficiats són establiments de ferreteria, pintura, vidre, electrodomèstics, mobles, il·luminació, articles esportius, llibreries, botigues de joguets, articles mèdics, ortopèdics productes cosmètics i higiènics, flors, plantes, llavors, fertilitzants, animals de companyia i aliments per a aquests, perruqueria i altres tractaments de bellesa.

Però no sols aquests nous comerços poden optar a la tercera fase del Pla Resistir. Els que van optar a la segona fase, malgrat aquesta ampliació de noves activitats, poden tornar a fer-ho. També es poden presentar els despistats que, pel motiu que fora, no van accedir a les altres convocatòries malgrat complir els requisits. A més, l'objectiu principal és que els diners arribe com més prompte millor als comptes dels veïns i veïnes. Qualsevol persona pot rebre assessorament o resoldre dubtes escrivint un mail a afic@quartdepoblet.org o telefonant al 96 1536210 ext. 250. Els nous beneficiaris d'aquesta tercera poden accedir en el següent link https://quartdepoblet.sedipualba.es/carpetaciudadana/tramite.aspx?idtramite=13906 i per als quals ja han sigut beneficiaris de les ajudes en la segona fase el poden fer en https://quartdepoblet.sedipualba.es/carpetaciudadana/tramite.aspx?idtramite=13908

Aquestes ajudes suposen un baló d'oxigen financer als col·lectius més afectats per l'aturada obligatòria de l'activitat establit per les restriccions sanitàries. Les quantitats concedides serviran per a fer front a les despeses comunes com a aigua, llum, lloguer del local, pagament de la quota d'autònoms, entre altres aspectes.

Tallers amb formació remunerada

D'altra banda, els tallers d'ocupació estan sent un èxit. Fins al moment seixanta persones desocupades, majors de díhuit anys i en situació vulnerable reben formació remunerada assegurada amb contractes que oscil·len entre els sis mesos i un any de duració gràcies a les escoles i tallers d'ocupació 'Opcions Quart 2020' i 'Més opcions Quart 2020´. En unes setmanes se sumaran a un nou taller trenta alumnes i alumnes. En total seran noranta les persones en situació vulnerable les que obtindran un títol en Jardineria, Obra de paleta o Energies Renovables que poden homologar en qualsevol país de la Unió Europea. Comptaran amb un contracte de formació i aprenentatge que serà remunerat sobre la base del salari mínim interprofessional.

Aquestes iniciatives compten amb fons tant del Ministeri com de la Unió Europea i han sigut seleccionades per la Generalitat entre tots els projectes presentats per diversos municipis.

En total, entre els tres tallers, les escoles d'ús de l'Ajuntament rebran quasi dos milions d'euros, més del 10% del pressupost que la Conselleria destina a aquests programes en tota la província. D'aquesta manera, Quart de Poblet se situa al capdavant en aquesta matèria.

Està previst que les classes comencen al desembre i es prolonguen durant un any. En breu, l'àrea dirigida per Ángel Lorente començarà les entrevistes per a seleccionar a l'alumnat. És imprescindible estar inscrit en Labora i fer constar, entre els treballs que els agradaria realitzar, els oferits en aquests tallers. És a dir, jardineria, obra de paleta o renovables. Per a més informació es pot accedir a través del següent enllaç. http://www.quartdepoblet.org/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fdes_d4_v2.jsp&contingut=11117&tipus=6&nivell=1400&layout=p_20_contenedor1.jsp&codResi=1&language=és

Els programes es desenvolupen en el centre d'ocupació i desenvolupament municipal i a les aules pràctiques que té el Consistori. Però un dels aspectes més importants és que els alumnes podran aplicar els seus coneixements en obra de paleta, jardineria i energies renovables als parcs, jardins i instal·lacions de Quart de Poblet. D'aquesta manera, part del treball es reinverteix en el municipi.

Gran part de l'alumnat prové d'altres sectors laborals que ha hagut de reinventar-se després de mesos en desocupació. Persones que mai havien agafat una pala, un trepant o unes tisores de podar ara estan capacitats per a exercir aquests treballs.

La creació d'ocupació rebrà un impuls considerable través dels programes EMPUJU 2021 i ECOVID 2021. La Generalitat Valenciana destina 795.000 euros a la creació de llocs de treball a Quart de Poblet.

Recentment es van incorporar a la plantilla de l'Ajuntament de Quart de Poblet sis persones desocupades gràcies al Programa d'Ús d'Iniciativa Social amb Corporacions Locals (EMCORP 2021). Treballaran durant sis mesos en diferents posats com a operaris i operàries d'obres públiques o jardineria.

L'Ajuntament de Quart de Poblet també ha signat diversos convenis de col·laboració amb empreses de la zona amb l'objectiu de fomentar l'ocupació local. Dels contactes i reunions mantingudes s'han obtingut diverses ofertes de treball per a la ciutadania que estiga en procés de cerca d'ocupació.

A més d'aquest pla d'ajudes, el Govern municipal liderat per Carmen Martínez, ha establit altres mesures com la suspensió de les taxes per taules i cadires per al sector hostaler o l'ampliació de l'espai en la via pública destinat a les terrasses per a intentar compensar les restriccions exigides a l'interior dels locals.

Així mateix, en el ple de l'Ajuntament de Quart de Poblet, es va aprovar injectar 3.999.242,12 euros a la protecció de les famílies més castigades per la covid, a fomentar i assegurar l'ocupació, als autònoms i a la promoció del comerç local. També es destina més d'un milió i mig a actuacions concretes per a millorar l'entorn urbà, els espais naturals i altres aspectes molt demandats pels veïns i veïnes.

Quart de Poblet és un referent en polítiques d'ocupació. Prova d'això és que la Comissió Europea ha encarregat a Quart és Europa formar a Macedònia en polítiques de Joventut i Ocupació amb l'objectiu que els països en fases de preingrés accedisquen en nivells similars al dels membres. Quart és Europa també ha plantejat la creació d'una Agència Europea d'Inserció Laboral. El regidor de Projectes Europeus de l'Ajuntament de Quart de Poblet, Bartolomé Nofuentes, ha proposat un sistema que facilite que totes les persones de la UE puguen trobar treball en qualsevol punt d'Europa. L'Agència inclouria no sols llicenciats, graduats o joves, que solen tindre més fàcil l'accés a eines i portals per a realitzar cerques d'ofertes de treball, sinó també a treballadors amb formació professional, formació en oficis i, sobretot, a persones en risc d'exclusió social i necessitats d'integració.

 

 

Arxivat a:

Destacats