Quart de Poblet és una autèntica festa del valencià. El municipi de l'Horta Sud, molt actiu durant tot l'any en l'organització d'activitats per a fomentar la llengua, ha inaugurat el Mapa de la Comarca. En l'acte, alumnes dels set centres escolars del poble han destacat el valor de la llengua valenciana i també han realitzat un homenatge diferents dones destacades. L'alcaldessa, Carmen Martínez, ha assenyalat que la lluita per la igualtat entre homes i dones és un dels senyals d'identitat de Quart de Poblet, com també ho és el voler, cuidar i assegurar-nos que la nostra llengua continue viva. L'alcaldessa ha animat a tota la ciutadania a participar dissabte que ve 7 de maig en el dia gran de la XXXIV Trobada d'Escoles en Valencià en el qual acudiran al municipi milers de persones durant tota la vesprada.
També s'ha realitzat l'activitat Plantem pel valencià en el qual l'alumnat ha plantat romer, lavanda i també una carrasca al voltant del tradicional Mapa de la Comarca. Cristina Mora, regidora de Normalització Lingüística, ha explicat el significat d'aquest acte: "És plantar la llavor en els nostres xiquets i xiquetes, que la nostra llengua es consolide i es parle, no sols a l'escola, sinó també al carrer, en la família". Per part seua, Vicent Font, president de la coordinadora comarcal d'Escola Valenciana ha incidit en la importància d'afermar el fet durant tot un any a Quart de Poblet a favor del valencià. "Que les llavors que s'han plantat per a voler la nostra llengua, cresquen al llarg del temps".
Així mateix, quasi sis-cents alumnes de col·legis i instituts de tota la comarca de l'Horta Sud s'han reunit en el Poliesportiu Municipal amb motiu de la celebració de la Trobada de Secundària i Batxillerat. Un esdeveniment en el qual s'han realitzat tallers, activitats musicals i teatrals com a element de cohesió per la llengua i la cultura valenciana. A més, l'actuació de la banda de rock en valencià Tenda ha posat la guinda final a un dia dedicat al valencià.
Amb el lema 'L'escola que ens fa lliures' aquesta edició se centra, encara més, en la importància de l'educació per a proporcionar als i les més xicotetes un criteri propi que els permeta aconseguir els reptes que es proposen. La Trobada és la manifestació popular més important en defensa de la llengua valenciana que es realitza des de fa més de trenta anys en la Comunitat. Un dels seus objectius és ensenyar la història i el patrimoni local a la resta de la comarca alhora que es fomenta l'ús del valencià. Els col·lectius implicats han preparat aquesta edició amb especial il·lusió després de l'obligada aturada provocada per la pandèmia.
L'àrea de Normalització Lingüística, dirigida per Cristina Mora, destaca pel seu intens treball en el foment de l'ús del valencià en el municipi. Cal assenyalar que el seu departament compta amb una imatge i una partida pressupostària diferenciada que li permet programar, per exemple, el Grup de Conversa en Valencià per a persones majors, que es reuneix una hora cada setmana.