Aldaia ha acollit, aquest matí, la presentació de la nova temporada del Teatre Auditori Municipal (TAMA) que, en aquesta ocasió, recorrerà les diferents disciplines artístiques amb propostes que recorreran tots els racons del món. Sens dubte, un dels esdeveniments que destaca és la visita del Ballet de Moscou amb la seua interpretació d''El Cascanueces'. No obstant això, la programació la completen una infinitat de concerts, exposicions, teatre o espectacles de dansa i música que mostraran que la cultura està més viva que mai.
A l'acte de presentació no ha faltat l'alcalde del municipi, Guillermo Luján, acompanyat de la regidora de Cultura, Empar Folgado, i el director del grup Música Trobada, Francesc Valldecabres. "La cultura representa una gran activitat a Aldaia i, enguany, es planteja de manera transversal", han explicat.
Així, aquesta vesprada, arranca la nova temporada amb l'espectacle produït per la Diputació de València 'Temps d'Abraçar', una proposta innovadora que aportarà la seua visió al Rèquiem de Mozart. A més, l'inici de la temporada escènica se celebrarà, un any més, amb el festival 'Colors' als carrers d'Aldaia, i amb ofertes molt interessants per a tots els públics.
Uns altres dels esdeveniments destacats que conformaran la programació són, sens dubte, les representacions teatrals 'Señora de rojo sobre fondo gris', de la mà del conegut actor José Sacristán; o el monòleg de l'esperadíssim 'El Brujo'.
Així mateix, cal destacar la commemoració del 300 aniversari de naixement de compositor local Pasqual Fuentes i Alcàsser amb unes jornades sobre l'autor; així com el concert de la Unió Musical o la Banda Simfònica d'Aldaia, o l'espectacle 'Música para siempre' en el Dia Internacional de les Persones Majors.
Com ha destacat l'alcalde Guillermo Luján, "aquesta nova temporada és la més il·lusionant dels últims temps, ja que després de tantes restriccions, per fi estrenem una programació d'allò més completa". En aquest sentit, Luján ha aprofitat per a ressaltar "l'aposta clara que aquest equip de Govern ha fet sempre per la cultura, fins i tot en els moments més complicats de la pandèmia la cultura ha format part de la identitat d'Aldaia".
Per part seua, la regidora de Cultura, ha donat les gràcies "a totes les persones que han fet possible que hui estrenem aquesta programació, ja que invertir en cultura és invertir en coneixement i en recuperació econòmica". En aquest sentit, Aldaia ha passat d'invertir en cultura 57 € per habitant en 2018, a 62 € per habitant.
Cultura en tots els racons
Finalment, la cultura també s'estendrà a altres racons del municipi, com el Teatre del Mercat, el Museu del Palmito, l'espai d'Art Plaça Major, el Templet, les esglésies de la localitat o els carrers del municipi. I és que en tots aquests emplaçaments s'oferiran interessants exposicions, actuacions amb protagonistes locals o concerts.