Els dies 8, 9 i 10 de març, la 4a setmana de l'Emprenedoria i la responsabilitat social empresarial a l'Horta Nord, organitzada per Pactem Nord, i celebrada en els municipis d'Alboraia, Puçol i Paterna, va mostrar diferents accions que posen en valor l'emprenedoria, la innovació social, l'economia circular i la responsabilitat social empresarial.
Més d'un centenar de persones del món empresarial, tècnic, sindical i, sobretot, persones emprenedores, van participar en les diferents jornades. Fruit d'aquestes sessions de treball, tant empreses com emprenedors podran desenvolupar estratègies innovadores per a l'autoocupació, promoure línies de treball col·laboratives, conéixer noves línies de finançament i ajudes públiques...
La primera sessió, celebrada a Alboraia el 8 de març, va ser inaugurada per l'alcalde d'Alboraia i president de Pactem Nord, Miguel Chavarría, al costat del director general d'Economia Sostenible, José Vicente Soler, qui va explicar les ajudes en matèria de responsabilitat social publicades recentment.
Va completar les intervencions el gerent de Pactem Nord, José Antonio Navarro, al capdavant d'una taula d'experiències en matèria de responsabilitat i gestió responsable de persones a càrrec de representants comarcals. Per part seua, l'Institut Tecnològic Metal·lomecànic, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (Aidimme), va compartir amb els assistents l'eina per a la implantació de l'economia circular en el sector industrial.
La jornada va finalitzar amb la commemoració del 8M i el lliurament dels Distintius Violeta que Pactem Nord atorga a les empreses compromeses amb la igualtat.
La jornada celebrada a Puçol, el 9 de març, va girar entorn de les necessitats i recursos per a poder emprendre una idea de negoci.
L'obertura de la jornada va comptar amb l'alcaldessa de Puçol, Paz Carceller, la vicepresidenta de Pactem Nord i regidora de Promoció Econòmica, Elena Camarero, i el gerent de l'entitat, José Antonio Navarro.
«La jornada realitzada a Puçol s'ha centrat en l'emprenedoria, hem aprofitat per a recordar que en el nostre municipi comptem amb un punt PAE d'ajuda a l'emprenedor, on els tècnics acompanyen i resolen qualsevol dubte que els puga sorgir a l'hora de donar-se d'alta correctament, sol·licitar ajudes, realitzar el seu pla de negoci i qualsevol altra qüestió relacionada amb la seua nova activitat», sintetitza la regidora Elena Camarero.
En aquesta jornada, una de les taules va tractar sobre les diferents línies de finançament que tant CaixaBank (a través de microcrèdits socials) com l'Institut Valencià de Finances (amb la seua línia de préstecs participatius) ofereixen a les persones emprenedores i a les microempreses. El públic va participar activament i va resoldre els seus dubtes amb els dos professionals que van explicar les seues línies de finançament.
Unes 40 persones van descobrir de primera mà casos d'èxit d'empreses creades recentment amb el suport de les professionals d'emprenedoria de Pactem Nord, així com la ponència sobre el pla d'empresa i la seua importància.
«D'altra banda, també destaquem que, dins de la convocatòria d'Ajuda per a la recuperació de l'ocupació, que ofereix aquest ajuntament, hi ha una línia que subvenciona l'emprenedoria, ja que entenem l'autoocupació com a motor per a la generació d'ocupació», finalitza Elena.
La setmana va ser clausurada per l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo; la directora general del diàleg social, Zulima Pérez; el president d'Asivalco, Santiago Salvador, i el gerent de Pactem Nord.
En aquesta última jornada, celebrada a Paterna, es va presentar el programa de cooperació interempresarial de l'Horta Nord, així com les ajudes públiques a empreses, els fons Next Generation, i els punts clau i aplicació pràctica de la reforma laboral.