25n
25N
25N

Colomer destaca que Turisme "destinarà més del 30% del pressupost a la província de Castelló, un total de 13.641.600 euros"

El responsable de Turisme ha avançat els pressupostos programats en 2018 en la província de Castelló

Colomer destaca que Turisme "destinarà més del 30% del pressupost a la província de Castelló, un total de 13.641.600 euros"
18/12/2017 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que, des de l’Agència Valenciana del Turisme, “destinarem més del 30% del pressupost a la província de Castelló, més 13.500.000 euros”.

Així ho ha assegurat el responsable de la política turística de la Generalitat en roda de premsa, on ha presentat els pressupostos que l’Agència Valenciana del Turisme ha programat per a 2018 en la província de Castelló.

Colomer ha assenyalat que “hem trencat el mític llistó de l’11% del que suposen els pressupostos quant a població incrementant la inversió en la província, fins a aconseguir el 30% del total dels pressupostos programats en 2018 per a la Comunitat valenciana”. En aquesta línia, ha ressaltat que “quan vam dir que havia arribat l’hora de Castelló, intentem demostrar-ho amb fets”.

Francesc Colomer ha destacat que “per a infraestructures turístiques passarem d’un pressupost de 500.000 euros en 2017 a 3.164.800 euros per a l’exercici de 2018, és a dir un increment de més del 500%” i ha assenyalat que “es tracta de la província que acapara més inversió en aquesta partida, encara que en la província de València i la d’Alacant també realitzem inversions”.

Colomer també ha subratllat que “la campanya de desestacionalització que hem engegat enguany, passarà d’una inversió de 465.000 euros a 2.079.000 euros en la província en 2018”.

Suport a empreses i associacions turístiques

Respecte al suport a empreses i associacions turístiques a través de convenis i ajudes, el responsable de Turisme ha ressaltat que “s’incrementarà el pressupost en 2018 més d’un 100%, aconseguint 1.152.880 euros.

En aquesta línia, ha destacat que es destinaran més de 60.000 euros al Club de Producte Introducing Castelló a través d’un conveni per a impulsar el turisme i a través d’Aerocas destinarem 250.000 euros per a la promoció de la província”.

Així mateix, ha anunciat que, “l’Agència subscriurà un conveni amb la Federació de Motociclisme per al campionat mundial que se celebrarà a Vilafamés, al que es destinaran 100.000 euros”. Per a Colomer, “és una aportació importantíssima enfront d’altres administracions de la mateixa Generalitat, liderant l’AVT la inversió”.

Colomer ha explicat que, en 2018, “també mantenim i incrementem les nostres aliances amb entitats com Temps, Turisme familiar, Federació de Càmpings, l’Associació de Turisme Actiu, a més d’amb la Cambra de comerç, i les associacions Predif i Cocenfe per al turisme inclusiu” i a més, ha ressaltat que el pressupost contempla fins a 33.000 euros a través d’un conveni amb la Gestora de Gaiatas”.

Així mateix, ha afegit que en 2018 “iniciarem un acord amb la Federació de societats musicals” i ha avançat que “d’ací a poc temps realitzarem una missió a Chicago per a vincular aquesta terra, amb 2.000 bandes de música, i fer d’açò un element de valor com a producte turístic”.

Suport a municipis

Respecte al suport a municipis, Colomer ha assenyalat que “passarem d’una inversió de poc més de 900.000 euros en 2017 a més d’1,5 millions euros” i ha ressaltat també el suport a mancomunitats i associacions de municipis que de 360.000 euros enguany passa a 510.000 euros en 2018.

En aquest sentit, ha ressaltat que “tenim prop de 150 projectes municipals que són possibles gràcies al suport de l’Agència Valenciana del Turisme”. Per a Colomer, “l’aliança amb els municipis turístics és fonamental” i ha destacat que “tant els ajuntaments de la província com la Diputació han mantingut un comportament exemplar de col·laboració interpretant molt bé els plans de dinamització i governança de les destinacions turístiques”.

En l’actualitat, la província de Castelló compta amb cinc plans de dinamització i gobernanza de les destinacions turístiques. En aquest sentit, en 2018 es preveu invertir 110.000 euros a cadascun dels plans del Ports, Alt Maestrat, Espadán-Mijares i Palància i 70.000 euros al pla de l’Associació de Municipis del Penyagolosa-Alcalatén”.

A més, el secretari autonòmic ha recalcat que “aportarem en 2018 com a gran preliminar del que volem que siga el sisé pla de dinamització i governança turística de la Província de Castelló en la zona del Pla de l’Arc”. Per a Colomer, “es tracta d’una zona molt interessant per a potenciar, ja que té dos productes molt atractius com la Via Augusta i la cultura del vi, i per açò el pròxim any destinarem 50.000 euros per a treballar en el germen d’un futur pla de dinamització i governança”.

D’altra banda, ha destacat que amb el patronat municipal de Turisme de Castelló es preveu col·laborar amb 100.000 euros a través d’un conveni, mateixa quantitat que es preveu per a Peníscola Ciutat de Cinema, “un projecte singular amb el qual comencem a col·laborar en 2017 i cal donar-li continuïtat”.

A més, ha destacat que Turisme “preveu destinar 150.000 euros a La Vall d’Uixó per a la millora dels Coves de Sant Josep”.

Colomer també ha volgut ressaltar la inversió prevista a la Universitat Jaume I de Castelló de 100.000 euros “amb l’objectiu de contribuir a la generació de coneixement al turisme” i ha explicat que a la Fundació Montanejos destinarem 35.000 euros “com a mostra de la col·laboració pública-privada”.

Impuls als productes turístics

Colomer ha ressaltat que en els pressupostos de 2018 “impulsarem i potenciarem els productes turístics de la província de Castelló com la ruta de les Oliveres Mil·lenàries, Camins de Dinosaures, la Ruta dels Càtars, el patrimoni de la Guerra Civil, així com la ruta Territori Borgia a través del seu llegat a Castellnovo, i la Ruta del Grial al seu pas pel Palància”.

En aquesta línia, ha assenyalat que destinarem 75.000 euros per a les tres figures corpòries de la Ruta de Dinosaures que se situaran en els termes municipals de Cinctorres, Begís i Morella”.

Finalment, durant la seua intervenció, Colomer ha recordat que la Direcció general d’Administració Local ha engegat les ajudes per a recuperar patrimoni cultural històric amb una finalitat turística per valor de 47 milions d’euros en tot el territori de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 12 =

bombers
Valencia activa