25n
Orgull
Orgull

Colomer insta a prorrogar els ERTE "fins que siga necessari" i no "per lliuraments"

Colomer insta a prorrogar els ERTE "fins que siga necessari" i no "per lliuraments"
29/09/2020 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat aquest dimecres l’acord aconseguit entre el Govern, la patronal i els sindicats, per a prorrogar els Expedients de Regulació d’Ocupació fins al 31 de gener, encara que creu que “l’ideal” seria que “es prorroguen i es cronifiquen fins que faça falta, mentre siga necessari” i no haver de renovar la mesura cada cert temps “per lliuraments”.

Així ho ha manifestat durant la presentació de la targeta virtual de descomptes i promocions de productes turístics ‘València ON’, en roda de premsa al costat del regidor de Turisme de l’Ajuntament de València, Emiliano García; el director gerent de la Fundació Visit València, Antonio Bernabé, i el diputat provincial de Turisme, Jordi Mayor.

Per a Colomer, en aquesta època de “transició i resistència per a arribar vius” fins que passe el “maleït 2020”, els ERTE es presenten com un “instrument eficaç de defensa dels treballadors, no perfecte, però interessant”. Especialment, ha defensat que els ERTE “han d’abrigar” al sector i subsectors del turisme.

No obstant això, el secretari autonòmic de Turisme ha lamentat que sembla que “en aquest país el ‘modus operandi’, el patró que es va registrant en la presa de decisions és que cada X mesos es van prenent” i aquest horitzó “introdueix una relativa estabilitat però el Govern ha vingut cronificant per lliuraments”. “Al compàs de la pandèmia es van prenent decisions i tothom funciona amb criteris d’una certa flexibilitat”, ha dit.

En la seua opinió, “l’ideal seria que qualsevol figura de protecció dels treballadors i del sector i de les empreses es prorroguen i es cronifiquen fins que faça falta, mentre siga necessari, amb l’horitzó per davant que tant de bo siga més primerenc que tard”.

Al seu entendre, aquestes mesures haurien d’estendre’s “fins que el mercat recupere un mínim de normalitat i no siga un mercat condicionadísim”. “Ara que fa falta i que les circumstàncies són extraordinàries, diga’s ERTE, fins que faça falta haurien de mantindre’s”, ha insistit.

EL BO VIATGE, OPERATIU A l’octubre

Quant al Bo Viatge Comunitat Valenciana que pròximament aprovarà pròximament el Consell per a estimular el consum de les famílies valencianes amb una bonificació del 70%, fins als 600 euros, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha explicat que s’establirà en un decret i espera que el sistema estiga operatiu a l’octubre, mes en què carregaran l’oferta i començaran a gestionar la demanda.

Colomer ha destacat que no hi ha una experiència similar en tota Espanya, per la qual cosa es tracta d’una iniciativa “pilot” que es preveu estendre a 2021, un any que també s’espera “complicat” i que requerirà també d’aquestes “polítiques d’estímul”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 15 =