25n
25N
25N

Colomer presenta en Fitur el nou 'programa d'Hospitalitat Mediterrània' amb 270 accions que situen a les persones en el centre de la proposta turística

Es tracta d’una iniciativa que pretén fer arribar el missatge de l’hospitalitat a totes les destinacions turístiques de la Comunitat

Colomer presenta en Fitur el nou 'programa d'Hospitalitat Mediterrània' amb 270 accions que situen a les persones en el centre de la proposta turística
17/01/2018 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat en Fitur un programa d’avantguarda per a impulsar l”Hospitalitat Mediterrània’ com un valor fonamental de la proposta turística de la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’una iniciativa que pretén fer arribar el missatge de l’hospitalitat a totes les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana i, per a açò, s’ha dissenyat el ‘Programa d’Hospitalitat Mediterrània’ amb 270 accions, entre tallers, taules redones i xarrades que tindran lloc al llarg dels pròxims díhuit mesos, i que comptaran amb una participació de més de 4.000 assistents.

“Volem difondre les característiques singulars i úniques de la nostra manera de ser hospitalaris, reconéixer-nos en elles i debatre sobre com transmetre-les als nostres visitants, reforçant així la nostra proposta turística”, ha assenyalat Colomer.

De la mateixa manera, ha anunciat que el programa compta amb la col·laboració de tot el sector turístic valencià, des d’associacions empresarials, ajuntaments i universitats. Així mateix, ha recalcat que la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) de la Comunitat, adscrita a l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), jugarà un paper fonamental en la difusió d’aquests valors.

Així mateix, el titular de Turisme ha volgut destacar que “es tracta de la primera iniciativa transformadora que situa a les persones en el centre de la nostra proposta turística”, al mateix temps que ha assenyalat que, el citat programa naix “com a element diferenciador enfront dels nostres competidors, ja que sense les persones els nostres atractius queden sense ànima, sense alegria i sense autenticitat”.

Per a Colomer, “el nostre caràcter mediterrani, impregnat de totes les cultures que van passar per la nostra terra, és hui, més que mai, un atractiu per als turistes que veuen en la nostra proximitat, en el nostre estil de vida, la nostra tolerància i caràcter inclusiu un valor fonamental per a triar-nos com a destinació dels seus viatges”.

Es tracta del tercer projecte que impulsa l’AVT a favor de l’enfortiment dels nous valors de la política turística del Consell, després de la publicació del “Codi ètic del Turisme de la Comunitat Valenciana” i la campanya “Contagia la teua hospitalitat”, amb la participació de xefs de reconegut prestigi, com Quique Dacosta, Susi Díaz o David Casinos.

Valors que impulsa la campanya

Entre els missatges que difondrà aquesta nova campanya d”Hospitalitat Mediterrània’ es troben “Som autèntics, compartim els valors que defineixen la nostra terra amb els visitants”; “som alegres, transmetem al turista un estat d’ànim positiu” o “som inclusius, acceptem, respectem i tractem a totes les persones amb la mateixa actitud”.

A més inclou uns altres com “som confiables, complim la promesa que formulem als nostres visitants i quan podem, anem més enllà”; “som innovadors, ens adaptem a les noves necessitats i comportaments del turista de hui”; “som detallistes, cuidem les xicotetes coses, aprofitem qualsevol oportunitat perquè les persones se senten bé”; “som sostenibles, contribuïm a la recuperació i conservació del nostre entorn i costums” i “som mediterrani, compartim el nostre esperit proper, càlid, tolerant, mestís, afable, generós, creatiu, tradicional, hedonista i emprenedor”.

Nova Plataforma d’experiències

Colomer ha presentat també la nova Plataforma d’Experiències Turístiques de la Comunitat Valenciana, un sistema multidispositiu que difondrà i promocionarà les propostes experiencials vinculades al producte turístic, impulsat pel programa de #Creaturisme de l’AVT.

Durant la seua intervenció, el titular de Turisme ha insistit que “hem de gestionar el talent”, per açò fa un any va nàixer el programa Creaturisme, on el producte és el “centre de la nostra estratègia”, ha afegit.

Per al secretari autonòmic “el client el que hui busca són experiències, així ahir mateix va quedar clar en el Fòrum Exceltur”, al mateix temps que ha assenyalat que “el mercat és gent prenent decisions per a saber on passen les seues vacances i busquen experiències i ací és on hem de dirigir-nos”.

Així mateix, ha assenyalat que “la Comunitat Valenciana sempre oberta és el nostre emblema per a aconseguir la desestacionalització i aquesta plataforma d’experiències contribueix en aquest sentit”.

Nous catàlegs, nova web i nova app

De fet, aquesta plataforma tecnològica és la base per a la creació de diferents materials ‘offline’ i ‘online’, que també s’han presentat en Fitur. D’una banda, s’ha treballat en la creació i edició d’un conjunt de quatre fullets temàtics que arrepleguen les experiències en quatre apartats: Mediterrani Actiu, Mediterrani Cultural, Mediterrani Rural i Mediterrani Gastronòmic i Saludable.

En concret, es tracta de quatre noves guies, la primera d’elles, ‘Mediterrani Actiu’, que inclou experiències de busseig i submarinisme, cicloturisme i BTT, senderisme, així com activitats nàutiques i eqüestres. Una altra de les guies versa entorn del ‘Mediterrani Cultural’ i inclou propostes de la Ruta de la Seda, Ruta del Grial, Ruta Modernista, Territori Borgia, a més d’experiències culturals, musicals i artístiques.

El tercer catàleg d’experiències porta el títol de ‘Mediterrani Gastronòmic i saludable’, i englobarà propostes d’enoturisme, oleoturisme, pescaturisme, així com plans de salut i benestar. Finalment, la quarta guia està enfocada al ‘Mediterrani Rural i Natural’, incloent-hi experiències d’agroturisme, astroturisme, birdwathing, Camins de Dinosaures, Ecoturisme, Parcs Naturals i turisme rural en general.

Aquestes guies es complementen amb el material online: una plataforma web (experienciascv.es) i una app mòbil (Experiències CV), que a més s’aniran actualitzant de forma constant.

Colomer ha incidit que “projectes com a aquest ens permetran posicionar la Comunitat com una destinació amb identitat pròpia, rica i variada en història i recursos, que té com a eix el Mediterrani i que es distingeix en un món cada vegada més globalitzat”. “Volem, juntament amb el sector, posar en el comprat productes experiencials consumibles i coherents amb el posicionament de la destinació, que afavorisquen un desenvolupament sostenible de la Comunitat Valenciana”, ha afegit el titular de Turisme.

De fet, des de l’AVT s’han mantingut reunions durant els últims mesos amb cadascun dels sectors turístics específics amb la finalitat de donar-los a conéixer aquestes noves eines i establir grups de treball que han permés definir les línies estratègiques a seguir per cadascun dels productes a la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =