25n
Orgull
Orgull

Colomer destaca l'enorme potencial turístic de la Ruta del Grial

Colomer destaca l'enorme potencial turístic de la Ruta del Grial
12/01/2017 -

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que la Ruta del Grial “té un enorme potencial turístic, per açò des del Consell es treballa per impulsar el turisme cultural, ja que millora la rendibilitat i la desestacionalitzat, els dos grans reptes que ens hem marcat des de Turisme”.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació del vídeo sobre la Ruta del Grial que s’ha celebrat el Centre de Turisme de València. El secretari autonòmic ha presentat el vídeo acompanyat per l’assessora de l’Associació Camine del Sant Grial, Charo Pizano, el professional que ha realitzat el vídeo, René Esteve, i el canonge celador del culte del Sant Calze de la Catedral de València, Jaime Sancho.

El secretari autonòmic ha recordat que “turisme és inspiració, turisme és una fàbrica d’emocions, d’experiències, turisme és viatjar, motivar el viatge, però també la curiositat, la història i el coneixement”, i ha assenyalat que una destinació turística “precisa pretextos, arguments, un relat únic per a prosperar en un món global que castigarà a aquells que gestionen rutina”.

A més, Colomer ha posat l’accent en la importància de la governança col·laborativa, “que en turisme demana identificar els recursos turístics i sumar aliances”. En aquesta línia, ha destacat que des de l’Agència Valenciana del Turisme “hem assumit liderar el projecte de la Ruta del Grial comptant amb tots els agents implicats. A més, Colomer ha agraït “la generositat permanent” de l’Església en aquest projecte, a més dels ajuntaments implicats, així com a la societat civil i els estudiosos que estan implicats en aquest projecte”.

Durant la presentació, el secretari autonòmic ha anunciat que, la setmana vinent, “signarem en Fitur un conveni de col·laboració amb Aragó per a impulsar els projectes turístics comuns, com la Ruta del Grial”. Colomer també ha assenyalat que “l’aliança, així com la consciència col·lectiva, ha sigut primordial per a generar aquest projecte, la relíquia més important de la humanitat”.

“Amb aquest projecte, -ha continuat el secretari autonòmic- la Comunitat València es retira de qualsevol escenari estàndard, perquè aquesta Ruta es singularitza i diferencia la nostra oferta turística”.

En aquest sentit, el responsable de Turisme ha ressaltat que “singularitzar-nos i diferenciar-nos són les dues claus, per a ser rellevants i per a ser competitius en aquest món turístic”, per açò, ha explicat que “l’estratègia de promoció ha de conrear diferents públics, captar nous consumidors, a més ha d’inserir-se en la cultura digital” i ha afegit que per a la Generalitat “aquesta aposta pel turisme cultural és una aposta a la millora de la rendibilitat, dels negocis turístics, així com un avanç clar per a la desestacionalització”.

Així mateix, Colomer ha destacat que “la desestacionalització i la millora de la rendibilitat són els dos grans reptes que tenim en Turisme”, al mateix temps que ha assenyalat que la Ruta del Grial “és una gran fortalesa per a la Comunitat Valenciana, perquè el fenomen té un atractiu per a creients i no creients, per a persones de qualsevol condició i nacionalitat”.

Per a Francesc Colomer, “la Ruta del Grial ens obri la possibilitat de vertebrar territori, ja que hi ha diversos municipis de la Comunitat Valenciana implicats (Montanejos, Barraques, Xèrica, Altura, Navaixes, Sogorb, Viver, Gilet, Sagunt, El Puig, Massamagrell, Alboraia i València) i a més, aquesta Ruta discorre pels parcs naturals de la Serra Carlerona i Serra Espadà”.

Finalment, Colomer ha ressaltat que la Ruta del Grial també és una “oportunitat per a fomentar el turisme rural, el turisme de naturalesa,, a més del turisme urbà, per què dóna una cartografia completa de recursos turístics que connecta amb l’essència i l’autenticitat de la nostra destinació Comunitat Valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 6 =