25n
25N
25N

Colomer destaca l'increment d'empreses de producte presents en la II edició de la Mostra de Turisme

Colomer destaca l'increment d'empreses de producte presents en la II edició de la Mostra de Turisme
14/10/2019 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que en “les empreses participants la II Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana s’incrementen un 19% respecte a l’edició del passat any.

Colomer ha dit que, l’any passat, van participar en la primera edició de la Mostra de Turisme 100 empreses de la Comunitat Valenciana i enguany s’incrementa fins a les 119.

Així ho ha explicat Francesc Colomer durant la presentació de la segona edició de la ‘Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana’, un certamen que se celebra a la Ciutat de les Arts i les Ciències el pròxim cap de setmana.

El responsable de Turisme ha explicat que “enguany celebrem la segona edició de la Mostra després dels bons resultats obtinguts l’any passat en la primera edició” al mateix temps que ha ressaltat que “es tracta d’un encert per a mantindre i estimular aquesta estratègia multifacètica del que ha de ser la promoció turística”.

Colomer ha ressaltat la importància del mercat procedent de la pròpia Comunitat Valenciana. “Els valencians constituïm el 50,7% de la quota de mercat nacional que visita la Comunitat, i aquestes dades demostren que som un mercat emissor de primer nivell per a mantindre la desestacionalització, la diversificació i la vertebració del territori”.

A més, Colomer ha recalcat que la Mostra de Turisme “és també una oportunitat per a desplegar el coneixement i l’autoestima com a poble valencià, perquè el turisme pot ajudar a cuidar aquesta faceta”.

Colomer ha recordat que “en 2018, els valencians van protagonitzar 9,9 milions de viatges en la mateixa Comunitat Valenciana, i segons les dades de l’INE, en el primer semestre de 2019 tenim la xifra d’un increment del 13% respecte a l’any anterior”. Davant aquestes dades, ha recalcat que “estem davant un mercat emissor, el valencià, en constant creixement i recorregut”.

Producte i experiències, essència fonamental de la Mostra de Turisme

El responsable de Turisme ha assenyalat que “en aquesta edició de la Mostra de Turisme, el producte continuarà sent l’essència fonamental del que busquem subratllar” i ha reiterat que “l’objectiu principal és estimular la demanda i fer del producte ben referenciat que tenim una qüestió de domini de coneixement públic per part de tots els actors professionals i públic en general”.

Així mateix, ha recordat que des de Turisme “apostem per professionalitzar les fires turístiques, perquè són per a comercialitzar, aqueix és l’esperit amb el qual hem de desplegar”.

“La Mostra de Turisme compleix la funció d’actualitzar el dossier de productes que ofereix la nostra Comunitat” ha destacat el secretari autonòmic, per a qui “la Mostra ens permetrà mostrar als valencians l’actualització de la nostra oferta i sobretot, el producte com a gran leitmotiv, però també en la seua derivada cap a l’experiència”.

Colomer ha afegit que en els últims anys “activem la plataforma d’experiències sobre la base del nostre Mediterrani en Viu que és la nostra campanya i que compta amb quatre grans eixos: Mediterrani Actiu, Mediterrani Cultural, Mediterrani Natural-Rural, i Mediterrani Gastronòmic amb la marca L’Exquisit Mediterrani”.

Espais de la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana

La Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana és una fira totalment gratuïta per al públic assistent i se celebrarà durant el pròxim cap de setmana en el Saló Arquerías del Museu de les Ciències Príncep Felip. L’horari és el dissabte d’11 a 20 hores i el diumenge de 10 a 19 hores.

Respecte a la distribució dels espais, cal destacar que comptarà una zona per a empreses i associacions, totalment orientada a producte, composta per 119 espais expositius.

A més, el certamen comptarà amb una zona de ‘showcooking’ de 105 metres quadrats, on es realitzaran demostracions de cuina i degustacions, una altra zona de tastos de 60 metres quadrats, on es realitzaran tastos de vi, oli i demostracions de cocteleria; una zona gastro, destinada al repartiment de degustacions; un escenari polivalent per a presentacions, ponències i espectacles; una zona d’artesania, així com una zona de marques turístiques un punt d’informació propi i diferenciat de la zona d’empreses.

També habilitarà una zona en l’exterior del recinte, on s’oferirà a vianants diferents degustacions, a més de comptar amb animació, ‘performances’ i música.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − nou =